27 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar: İstanbul 'da 18 dönüşüm projesi yürütüyoruz!

Erdoğan Bayraktar: İstanbul 'da 18 dönüşüm projesi yürütüyoruz!

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul"u şehircilik açısından en çok zorlayan konuları gecekondulaşma ve plansız yapılaşma ile olası bir Marmara depremine mukavemet gösteremeyecek durumdaki eski yapılar olarak gösterdi



İstanbul"u şehircilik açısından en çok zorlayan konuları gecekondulaşma ve plansız yapılaşma ile olası bir Marmara depremine mukavemet gösteremeyecek durumdaki eski yapılar olarak gösteren  TOKİ  Başkanı Erdoğan Bayraktar, İBB ve ilçe belediyelerin iş birliği ile sağlam ve güvenli konutlar inşa etmek için çalıştıklarını kaydetti.
İstanbul"un 18 ayrı bölgesinde 5.2 milyon metrekare kentsel dönüşüm projesi yürüttüklerine dikkat çeken Bayraktar, œİstanbul "u nüfus baskısından kurtarmak için istihdam ve yerleşim planlarımızı çevre illere kaydırmalıyız. Bu çerçevede de başta Marmara bölgesi olmak üzere Türkiye genelindeki 241 bölgede 188 bin konutluk gecekondu dönüşüm çalışmamız devam ediyor  diyerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
İstanbul"un nasıl bir kentsel dönüşümle kurtulacağının cevabının 65 bin konutluk Kayaşehir (Kayabaşı) projesinde bulunduğunu anlatan Bayraktar œTürkiye"nin en büyük Uydukent projesi olan Kayaşehir, kenti nüfus baskısından kurtarması, bağlantı yolları, havaalanına yakınlığı, köprülerin uzantısında yer alması ve şehrin gelişme aksında olması gibi pek çok özelliği ile öne çıkıyor  diye konuştu.

Kayaşehir Projesi tamamlandığında İstanbul"un 2 milyon 500 bin metrekare yeşil alan kazanacağının altını çizen Bayraktar, 158 bin 670 metrekarelik ağaçlandırma bölgesi ve 551 bin 260 metrekare rekreasyon alanı ile olarca resmi kurum alanının kazanılacağını belirtti. Bayraktar, Kayaşehir "de kentsel dönüşüm açısından klasik yapılarımızda bulunmayan günlük enerji ve ısı ihtiyacının büyük bir kısmının güneş enerjisinden elde edilecek biçimde planlandığı söyledi.
İşleri memleket endeksli yaptıklarını söyleyen Bayraktar, œİnsanımızın çağdaş, sağlam, sağlıklı, her türlü eğitim ve sağlık tesislerine sahip ortamlarda yaşamasını istiyoruz. Pek yakında 500 bin konutun yapımını gerçekleştireceğiz. şžehirleri pırıl pırıl tertemiz, insanlarının deprem korkusu yaşamadan yeni evlerinde huzur içinde yaşadıkları, kirasını dahi ödeyemeyecek durumdaki yoksul insanlarının kendi evlerinin sahibi olduğu bir kentleşme modelini hedefliyoruz. Bunun için önümüzdeki dönemde de gecekondu ve kentsel dönüşüm ile deprem konutları birinci öncelikli konumuz olacak  diyerek sözlerini bitirdi.

Erdoğan Bayraktar"ın dönüşüm reçetesi:
1- Kayabaşı Projesi kentsel dönüşüm olarak gösterilecek en iyi cevap. Lokasyonu, rekreasyon ve yeşil alanları ile tam bir dönüşüm çözümü.
2- Kayabaşı "nda olduğu gibi rekreasyon ve yeşil alanlarla birlikte devlet kurumlarına da yer verilmeli.
3- İstanbul gibi kentler, nüfus baskısından kurtarılmalı.


Geri Dön