01 / 05 / 2024

Erdoğan Bayraktar; İtalyanlar önce parayı getirsin

Erdoğan Bayraktar; İtalyanlar önce parayı getirsin

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye'de iş arayan İtalyan inşaatçıların önce parayı getirmeleri gerektiğini söyledi



Toplu Konut idaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, bazı İtalyan inşaat şirketi temsilcilerinin 'iş imkânı aramak üzere' bu hafta Türkiye'ye geleceğini, bu kapsamda kendisi ile de görüşmek istediklerini belirterek, "Bizde para yok, isterlerse gelsinler ihalelere girip iş yapsınlar. Eğer ihalesiz iş istiyorlarsa ortak proje yapalım, önce paranın ucunu görmemiz lazım" dedi.

İnşaat şirketleri öncesinde, bir grup İtalyan mimarın TOKİ'yi ziyaret ettiğini ve 'mimari işbirliği' önerdiğini açıklayan Bayraktar, "Eğer ortak iş yaparsak mimaride işbirliğine gireriz, doğrudan proje almayız. Yarışmalara girsinler kazansınlar. Yatırımcıları ile birlikte gelsinler" diye konuştu.

'BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR'
Bayraktar, Avrupa'da piyasaların daralması nedeniyle, bazı İtalyan inşaat sektörü firmalarının yeni iş imkânı aramak üzere Türkiye'ye gelmeyi planladığını, işbirliği yapabilecekleri şirket ve kurumlarla görüşmek istediklerini söyledi. Bu kapsamda, büyük inşaat şirketleri yanında  İzmir  ve İstanbul Büyükşehir belediyeleri ile de görüşme talep ettiklerini anlatan Bayraktar, "Maksat buraya yatırım getirilsin. Birlikten kuvvet doğar" dedi.
Habertürk


Geri Dön