28 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

Erdoğan Bayraktar'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

Bir dönem Toplu Konut İdaresi Başkanlığı görevini de yürüten Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bayraktar, kentsel dönüşümün ana hedefinin tüm Türkiye’yi salaş, kaçak ve afet riski taşıyan binalardan kurtarmak olduğunu söyledi.



Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve Hatay başta olmak üzere çevre 10 ilde de yıkıma sebep olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki deprem felaketinin üzerinden geçen iki haftalık zaman içinde 40 binin üzerinde can kaybı yaşandı. Ayrıca verilen bilgilere göre, on binlerce hasarlı bina mevcut. Fakat afet bölgelerinde dikkat çeken önemli hususlardan biri, birçok yeni binanın depreme karşı dayanıksız olduğu gerçeği iken diğer yandanda da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı konutlarının hiçbir hasar almadan faciadan kurtulmuş olması. 

Erdoğan Bayraktar dan kentsel dönüşüm açıklaması!

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, afet alanını kapsayan 11 şehirde on binlerce bina yaşanan deprem sebebiyle tahrip olmuşken akıllara “Yeni binalar yıkılırken TOKİ konutlarının nasıl sapasağlam kaldığı” sorusunu da getirdi. Verilen detaylara göre, Bir dönem Toplu Konut İdaresi Başkanlığı görevini de yürüten eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Sn. Erdoğan Bayraktar konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada 2004 yılından beri uygulamaya koymaya çalıştığım ve daha önceki kitaplarımda da detaylı şekilde anlattığım bu düşünceyi hem TOKİ Başkanlığımda hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığım sırasında uygulamaya çalıştım." dedi. Erdoğan Bayraktar ayrıca, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kurulması ve çalışmalarıyla, şehirlerde ve şehircilikte motivasyonun arttığını kaydederek, büyük bir beklenti oluştuğunu söyledi. Bayraktar "Biz de büyük bir kentsel dönüşüm seferberliği başlattık” dedi.


Geri Dön