11 / 05 / 2024

Erdoğan Bayraktar'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

Erdoğan Bayraktar'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

Bir dönem Toplu Konut İdaresi Başkanlığı görevini de yürüten Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bayraktar, kentsel dönüşümün ana hedefinin tüm Türkiye’yi salaş, kaçak ve afet riski taşıyan binalardan kurtarmak olduğunu söyledi.



Deprem felaketi sonrasında kentsel dönüşüme de dikkat çeken Erdoğan Bayraktar, "Bu kapsamda çıkarılan ve Türkiye kentleşme ve kentsel dönüşüm tarihi açısından bakıldığında “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun” ile  mevcut olan yapı stokunun iyileştirilmesi, afet riskli alanların dönüşümü, yenileme alanlarındaki kentsel tasarımlarla altyapı ile ulaşım sistemlerinin ve sosyal donatıların geliştirilmesi, yeni binaların yalıtımı tam, enerji tasarrufu sağlayan, yenilenebilir enerjileri kullanan ve çevre dostu yapılar olmasının sağlanması, yerel malzemelerin kullanımının yaygınlaştırılması sonucu üretim sektörünün hareketlendirilerek, yeni iş olanaklarının oluşturulması ve afete duyarlı yerleşmeler elde edilmesi hedeflenmiştir” dedi.

Erdoğan Bayraktar dan kentsel dönüşüm açıklaması!

Yaptığı açıklamada programlanan kentsel dönüşümün ana ekseninin, riskli binaların dönüştürülmesi üzerine olduğunu ve insan canını korumaya yönelik geliştirildiğinin dile getiren Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşümün sadece eskiyen evleri, kaçak evleri, salaş evleri, afet riski taşıyan evleri yenilemek olmadığını, aynı zamanda; gelişen, değişen dünyanın gerektirdiği konfora sahip evleri üretmek olduğunu söyledi. Açıklamasında kentsel dönüşümün insanların hayat kalitesini arttırmaya yönelik bir proje olduğunu söyleyen Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşümün ana hedefinin tüm Türkiye’yi salaş yapılardan, kaçak yapılardan, afet riski taşıyan binalardan kurtarmak olduğunu dile getirdi. Erdoğan Bayraktar ayrıca açıklamasında, bugün ayakta duran evlerin dönemin TOKİ denetim mekanizmasının birer ürünü olduğunun da altını çizdi.

TOKİ evleri neden yıkılmıyor?

Deprem bölgesinde devam edecek inşaatlar için çok kritik uyarı geldi!

Türkiye'deki depremler ABD'de gündem oldu: California yumuşak katları tartışıyor!


Geri Dön