18 / 05 / 2024

Erdoğan düğmeye bastı! ÖTV indirimi kapıda

Erdoğan düğmeye bastı! ÖTV indirimi kapıda

“Mali af” niteliğindeki kapsamlı bir torba yasayı geçtiğimiz hafta TBMM’den geçiren Adalet ve Kalkınma Partisi, otomobil dahil, bazı ürünlerde ÖTV indirimini gündemine aldı.



Türkiye siyasi tarihinin en kritik seçimlerinden birine, yüksek enflasyon ve hayat pahalılığının etkisinde ilerliyor.

Toplumun büyük kesiminin şikayet ettiği hayat pahalılığının seçimlerde negatif yansıyabileceğinden endişe eden iktidar partisi ise seçimlerden önce tabiri caizse “kesenin ağzını açtı.”  

Geçtiğimiz yaz aylarındaki asgari ücret artışı, sosyal konut projesi ve son olarak KYK kredi borç faizlerinin silinmesini de kapsayan yasal düzenlemelerin parti oylarına olumlu yansıdığını düşünen AK Parti, yılbaşından önce emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) başta olmak üzere yeni düzenlemeleri Meclis’te onaylatmayı planlıyor. 

Otomobil için matrah düzenlemesi

Bu kapsamda bazı ürünlerde ÖTV indirimi veya sıfırlanması da gündemde.

ÖTV indiriminin EYT düzenlemesinin de içinde yer alacağı torba yasa içine konulması planlanıyor.

Bu kapsamda, kur krizi sonrasında fiyatları katlanan sıfır araçlar için de dolaylı ÖTV indiriminin de pakette yer alabileceği belirtiliyor.

Erdoğan düğmeye bastı! ÖTV indirimi kapıda

Bu çerçevede, halen çok düşük olduğu belirtilen sıfır otomobiller için uygulanan matrah limitinin yeniden düzenlenerek, düşük oranlarda vergilendirilmesi düşünülüyor.

ÖTV matrah limitinin düşük kalması nedeniyle birkaç istisna hariç,  otomobildeki ÖTV oranının yüzde 80 ve üzerinde uygulandığına dikkat çekiliyor. 


Geri Dön