28 / 04 / 2024

Erdoğan, Kadıköy-Kartal metrosunda test sürüşü yapacak!

Erdoğan, Kadıköy-Kartal metrosunda test sürüşü yapacak!

Yapımı tamamlanan Çağlayan Meydanı bugün Başbakan Erdoğan tarafından hizmete açılacak. Erdoğan ayrıca Topbaş ile Kadıköy-Kartal metrosunun test sürüsünü yapacak  



CAĞLAYAN'DA geçtiğimiz yıl başlanan meydan düzenleme çalışmaları tamamlandı. Başbakan Erdoğan dün Kayseri'ye hareketinden önce bugün hizmete açacağı Çağlayan Meydanı'nda incelemelede bulundu. Havalimanına giderken aracıyla Çağlayan Meydan'nı yakından inceleyen Erdoğan, yeni düzenlemeye tam not verdi. Bu arada Başbakan Erdoğan'ın bugün Çağlayan'dan sonraki durağı Kadıköy olacak. Erdoğan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, vagonları raylarına indirilen Kadıköy-Kartal metrosunda test sürüşü yapacak.

Vagonlar Erdoğan'ı bekliyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kadıköy Kartal Metrosu 22 kilometre uzunluğa sahip ve 16 istasyon bulunuyor. Kartal'dan Pendik Kaynarca'ya kadar uzatılan hattın inşaatında, şehir içinde açılan dünyanın en hızlı tünel çalışması yapıldı. Cünde 150 metreyi bulan rekor tünel kazı hızları elde edildi. Hattın toplam ray uzunluğu 48 bin 572 metreyi buluyor. Kadıköy meydanında sergilendiği sırada vatandaşlar tarafından ilgiyle gezilen vagonlar raylara indirildi ve test sürüşü için Başbakan Erdoğan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş'1 beklemeye başladı. Anadolu yakasının ilk ve en uzun metrosunda kullanılan vagonlar son teknolojiyle donatıldı.
Star


Geri Dön