13 / 05 / 2024

Ereğli Akhüyük köyünde termal tesis çalışmaları gelecek yıl başlayacak!

Ereğli Akhüyük köyünde termal tesis çalışmaları gelecek yıl başlayacak!

Konya'nın Ereğli İlçesinde belediye tarafından başlatılan Jeotermal Tesis Projesi kapsamında ilçeye bağlı Akhüyük Köyü'nde devam eden sondaj çalışmalarında 350 metre derinlikte 35,5 derece sıcaklıkta suya rastlandı.




Sondaj çalışmalarında 350 metre derinlikte 35,5 derece sıcaklıkta suya ulaşılan Ereğli İlçesi Akhüyük köyünde termal tesis çalışmaları gelecek yıl başlayacak. 


Konya'nın Ereğli İlçesinde belediye tarafından başlatılan Jeotermal Tesis Projesi kapsamında ilçeye bağlı Akhüyük Köyü'nde devam eden sondaj çalışmalarında 350 metre derinlikte 35,5 derece sıcaklıkta suya rastlandı. Jeotermal su hem sağlık alanında hem de seracılıkta kullanılacak. 


GAZLARDAN İSTİFADE EDİLEBİLİR 

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Akhüyük bölgesinden çıkartılan termal suyun özelliklerinin Pamukkale'de çıkan suyla aynı ancak daha zengin minerallere sahip olduğunu belirtti. .Jeotermal Tesis Projesi ile Ereğli'nin geleceğine önemli bir katkı sağlayacaklarına inandığını kaydeden Oprukçu. "Bu bölgeden elde edilecek termal su; kurulacak sağlık tesisleri ve kaplıcalarla birlikte seralarda ürün yetiştirilmesinde de kullanılabilecek. Böylece seracılıkta yılın tamamında üretim yapılabilecek" dedi. 


İSTENİLEN SICAKLIĞA ULAŞILIYOR 

Başkan Oprukçu, "Şu anda sondaj çalışmalarında 350 metre derinliğe ulaşıldı. 

Suyun sıcaklığı da; derinliğe uygun olarak 35,5 derece seviyelerinde bulunuyor Bahar aylarına kadar bu kuyu istediğimi; derinliğe ve 37,5 derece sıcaklığa ulaşa çaktır. Pamukkale'deki suyun sıcaklığınır 30-31 derece seviyelerinde olduğu düşü nülecek olursa bu kuyuda istenilen terma tesis sıcaklığına ulaşılabileceğini söyleyebiliriz.


Anadolu'da Bugün


Geri Dön