08 / 07 / 2024

konya termal tesis çalışmaları

konya termal tesis çalışmaları

Konya'nın Ereğli İlçesinde belediye tarafından başlatılan Jeotermal Tesis Projesi kapsamında ilçeye bağlı Akhüyük Köyü'nde devam eden sondaj çalışmalarında 350 metre derinlikte 35,5 derece sıcaklıkta suya rastlandı.

Karatay Termal Tatil Köyü hizmete açıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, dünyada turizm alışkanlıklarının değiştiğini anlattı. Kurum, "Konya'nın üstü insanlığa nasıl tarihi, kültürel, manevi şifalar sunuyorsa, altı da termal kaynaklarıyla sıcak sularıyla insanlığa şifa sunuyor'' diye konuştu.

Konya Ata Termal Otel hizmete açıldı!

Konya'nın Ilgın'daki Ata Termal Otel'in, 5 yıldızlı otel konforunda hizmet vereceği bildirildi. İbrahim Oral, gazetecilere yaptığı açıklamada, 10 yıldır özel müstecir tarafından hizmet veren oteli belediye olarak devir aldıklarını söyledi.

İlhan Yerlikaya:Konya'daki termal su kaynaklarını araştırıyoruz!

İlhan Yerlikaya, ilçeye bağlı Meydanlı köyü civarında termal suyun çıkarıldığı bölgeyi gezdi. Yerlikaya'ya, Kadınhanı Belediye Başkanı Mehmet Nuri Ödük, AK Parti İl Teşkilatından Musa Arat ve AK Parti İlçe Başkanı Mahmut Emekli de eşlik etti

Seydişehir'e termal tesis yatırımı yapılacak!

Konya’nın Seydişehir ilçesine termal tesis yatırımı yapacak olan işadamları Osman Nuri Bakırcı ve Nihavent Yatırım Danışmanlık AŞ. yetkilileri görüş alış verişinde bulunmak üzere ilçeye geldi...

Bera, Seferihisar'da termal; Ankara'da şehir oteli açacak!

Kombassan Holding'in turizm markası Bera, Konya ve Alanya'dan sonra Seferihisar'da termal, Ankara'da ise şehir oteli açacak

Konya, sağlık merkezi olmaya hazırlanıyor!

Mevlana'nın kenti Konya, sağlık merkezi olmaya hazırlanıyor. Termal turizm tesisi, sağlık vadisi ve 3'üncü tıp fakültesine yer açan şehir, turizm gelirlerini katlayacak....

TOKİ Konya Ereğli'de konutlar bugün teslim ediliyor!

TOKİ Konya Ereğli'de konut teslim dönemi bugün başladı

TOKİ Konya Akşehir'de konutlar bugün seçiliyor!

TOKİ Konya Akşehir Kozağaç'ta konut seçim dönemi bugün başlıyor

TOKİ Konya Akşehir Kozağaç kura sonuçlarının tam listesi

TOKİ Konya Akşehir Kozağaç konutlarının kura sonuçları açıklandı

TOKİ Konya Seydişehir'de 80 bin 69 TL'ye!

TOKİ Konya Seydişehir'de fiyatlar 80 bin 69 TL ile 105 bin 891 TL arasında değişiyor

TOKİ Konya Akşehir'de kuralar bugün çekiliyor!

TOKİ tarafından Konya Akşehir Kozağaç'da yapılan konutlar için kuralar bugün çekiliyor

TOKİ Konya Akşehir'de kuralar bugün çekiliyor! (alt gelir grubu)

TOKİ tarafından Konya Akşehir Kozağaç'da yapılan konutlar için kuralar bugün çekiliyor

TOKİ Konya Akşehir'de kuralar yarın çekiliyor!

TOKİ tarafından Konya Akşehir Kozağaç'da yapılan konutlar için kuralar yarın çekiliyor

konya termal tesis çalışmaları Haberi

konya termal tesis çalışmaları


Sondaj çalışmalarında 350 metre derinlikte 35,5 derece sıcaklıkta suya ulaşılan Ereğli İlçesi Akhüyük köyünde termal tesis çalışmaları gelecek yıl başlayacak. 


Konya'nın Ereğli İlçesinde belediye tarafından başlatılan Jeotermal Tesis Projesi kapsamında ilçeye bağlı Akhüyük Köyü'nde devam eden sondaj çalışmalarında 350 metre derinlikte 35,5 derece sıcaklıkta suya rastlandı. Jeotermal su hem sağlık alanında hem de seracılıkta kullanılacak. 


GAZLARDAN İSTİFADE EDİLEBİLİR 

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Akhüyük bölgesinden çıkartılan termal suyun özelliklerinin Pamukkale'de çıkan suyla aynı ancak daha zengin minerallere sahip olduğunu belirtti. .Jeotermal Tesis Projesi ile Ereğli'nin geleceğine önemli bir katkı sağlayacaklarına inandığını kaydeden Oprukçu. "Bu bölgeden elde edilecek termal su; kurulacak sağlık tesisleri ve kaplıcalarla birlikte seralarda ürün yetiştirilmesinde de kullanılabilecek. Böylece seracılıkta yılın tamamında üretim yapılabilecek" dedi. 


İSTENİLEN SICAKLIĞA ULAŞILIYOR 

Başkan Oprukçu, "Şu anda...