15 / 05 / 2024

Ereğli Topçalı'da yatırım müjdesi!

Ereğli Topçalı'da yatırım müjdesi!

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal Hamzafakıhlı, Bölücek ve Topçalı Mahallelerini ilgilendiren doğalgaz, yeni imar yolu ve Gülüç Irmağı'nın ıslahı ile ırmak üzerine köprü yapılması müjdesini verdi.




Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Hamzafakıhlı, Bölücek ve Topçalı Mahallelerini ilgilendiren doğalgaz, yeni imar yolu ve Gülüç Irmağı'nın ıslahı ile ırmak üzerine köprü yapılması gibi konuların ele alındığı toplantıyı Topçalı Mahale Muhtarlığı'nda yaptı. 


Belediye Başkan Yardımcısı Esra Alpago, İmar ve Şehircilik Müdürü Erol Kırklareli ve Fen işleri Müdürü Tayfun Külcü, Dergaz Ereğli İşletme Müdür Yardımcısı Ender Onur, Topçalı Muhtarı Şakir Başol ve mahalle halkının da hazır bulunduğu toplanüda imar yolu ve kopru projesi ile Topçalı'ya doğalgaz konularını ele aldı.



TOPÇALI'YA DOĞALGAZ HAYIRLI OLSUN' 


Başkan Uysal Dergaz'ın 1,5 ay gibi kısa bir surede doğalgazın Topçalı'ya geleceğim belirterek, "Ekim ayı ortalarında doğalgaza kavuşacaksınız. Şimdiden abone ilklerinizi alın ve tesisatlarımızı yaptırın Topçalı'ya hayırlı ve uğurlu olsun" dedi Topçalı Muhtarı Şakır Başol da, Başkan Uysal'ın girişimleriyle yaptırılacak olan doğalgazın mahalleliyi sevindirdiğini belirterek Uysal'a teşekkür etti. 



TIR'LAR MAHALLE İÇİNDEN GEÇMEYECEK"


Başkan Uysal, Topçalı'da Organize nı Hüseyin Uysal, Hamzafakıhlı, Bölücek ve Topçaiı Mahallelerini ilgilendiren ve Gülüç Irmağı'nın ıslahı ile ırmak üzerine köprü yapılması müjdesini verdi. 


Sanayi Bölgesi'ne (OSB) giden TIR'ların yüzünden insanimin gurultu şikâyetinin had safhaya ulaştığım belirterek belediye imar planında yer alan 550 metre uzunluğunda ve 15 metre genişliğindeki yolun yapımına başlanacağını ve istimlâk bedellerinin de belediye tarafından ödeneceğini söyledi 


EŞLERİNİZ VE ÇOCUKLARIZ SEVİNECEK


"Bu yolun yapımına en çok eşleriniz ile çocuklarınız sevinecek ve büyükleriniz rahat edecek" diyen Başkan Uysal, gürültüden ve ezilme tehlikesinden bölge halkının kurtulacağına da dikkat çekerek eski yolun da bakım ve tadılaünın yapılacağını belirtti.



GÜLÜÇ IRMAĞI ÜZERİNE KÖPRÜ İSTEĞİ 


Devlet Su işleri Bölge Müdürlüğü nün (DSİ) Gülüç Irmağı'nı ıslah projesi çalışması için arazı konusunda da yardımcı olmasını isteyen Başkan Uysal'a, Topçalılar da "15-20 metreye kadar yerlerimizden feragat ederiz" dediler. Topçalılar, 3 mahalle muhtarının ortak aldığı kararla Gülüç Irmağı üzerine yapılacak köprünün de bir an önce başlamasını için Başkan Uysal'ın girişimde bulunmasını istediler. 



Zonguldak Pusula Gazetesi


Geri Dön