04 / 05 / 2024

Ereğli'de 60 bin metrelik şebeke hattı döşeniyor!

Ereğli'de 60 bin metrelik şebeke hattı döşeniyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, kanalizasyon çalışmalarının başladığını ifade ederek, 60 bin metre uzunluğunda kanalizasyon şebeke hattının döşeneceğini kaydetti. Ereğli ilçesinde 2015 yılı yatırım programlarından biri oldu.



Büyükşehir'den Ereğli'nin altyapı sorununa çözüm Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından, Ereğli ilçesi merkez, Zengen, Namık Kemal, Cinler ve Orhaniye mahallelerinde eş zamanlı kanalizasyon çalışmalarına start verildiğini ifade ederek, toplam 60 bin metre uzunluğunda kanalizasyon şebeke hattının döşeneceğini kaydetti. 


Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Ereğli ilçesinde 2015 yılı yatırım programına 60 bin metrelik kanalizasyon şebeke yapımını dâhil etti. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Kenya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ereğli ilçesi merkez mahaüelerinin yanı sıra, Zengen Namık Kemal, Cinler ve Orhaniye mahalleleri ve muhtelif sokaklarında gerçekleştirilecek olan kanalizasyon şebeke hattına ek olarak Ereğli ilçesi Belkaya ve Kutuören ile Emir gazi ilçe merkezini kapsayan ortak arıtma tesisi için de projelendirme çalışmalarına başladığını bildirdi. 



EREĞLİ'DE ÇALIŞMALAR SORUNSUZ DEVAM EDİYOR 



Akyürek, "Konya'mızın büyük ilçelerinden olan Ereğli'mizde hedefimiz su ve kanalizasyon hizmetini sorunsuz olarak gerçekleştirmektir. Bu kapsamda 1 mityon 290 bin TL bedelli, yüzde 50 oranında tamamlanan 31 bin 180 metre uzunluğundaki Zengen Mahalle'mizde Kanalizasyon hattı çalışmaları devam ederken, Ereğli ilçesi merkez mahalleler ve muhtelif sokaklarda tespit edilen kanalizasyon şebeke ihtiyacı için 5 bin 676 metrelik kanalizasyon şebeke projesi hazırlandı. 2015 yılı yatırım programına alınan kanalizasyon şebeke hattı inşaatına başlandı. Şu ana kadar 2 bin metre şebeke hata tamamlandı" ifadelerini kullandı. 



İKİ MAHALLEYE 26 BİN 163 METRE KANALİZASYON HATTI


Ereğli ilçemizde su ve kanal hizmetlerinin sürdürülebilirliğinin yanı sıra yaşam kalitesini de dikkate aldıklarını, merkez ilcilerimizde verilen hizmet kalitesinin, hızının her ilçemize ve bağlı mahallelere vereceklerini belirten Başkan Akyürek, "KOSKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından 2015 yılı yatırım programına alınan Namık Kemal ve Cinler mahallelerinin kanalizasyon şebeke projesi hazırlandı, ihale aşamasına getirilen çalışma kapsamında söz konusu iki mahallemize26 bin 163 metre uzunluğunda kanalizasyon şebeke ham yapımı gerçekleştirilecek Öte yandan Orhaniye Mahalle'miz için kanalizasyon şebekesi etüt çalışmaları yapıldı. Projelendirme çalışmaları devam etmektedir" dedi. 



EREĞLİ VE EMİRGAZİ'YE ATIKSU ARITMA TESİSİ MÜJDESİ 


Ereğli ve Emirgazi halkına bir de atıksu arıtma tesisi müjdesi veren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Taht' Akyürek,"KOSKİ Genel Müdürlüğü'müzün2015 yılı yatırım programı çerçevesinde Ereğli ilçemize bağlı Belkaya ve Kutu ören mahalleleri ile Emirgazi ilçemizin merkezini kapsayan atak arıtma tesisi yapımı için de proje çalışmasını başlattık Belkaya ve Kutuören mahallelerimizin atıksulan, 20 bin metrelik bir kollektör hattı ile Emirgazi ilçesine ulaştırılacak ve burada kurulacak olan ortak arıtma tesisinde arıtılacak" diye konuştu. 


Konya Yenigün


Geri Dön