03 / 05 / 2024

KOSKİ

KOSKİ

Mavi Tünel’den Konya şehrine içme suyu verilmesine ilişkin Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü ile Devlet Su İşleri arasında imzalanan protokol kapsamında yürütülen çalışmalarda sona yaklaşıldı.

Konya ilçelerinde su sorunu çözülecek!

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Ereğli ve Emirgazi ilçelerine bağlı mahallelerde su özlemini iki adet kuyu ve 2 bin metreküplük hacme sahip gömme su deposu ile giderdi.

Ereğli'de 60 bin metrelik şebeke hattı döşeniyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, kanalizasyon çalışmalarının başladığını ifade ederek, 60 bin metre uzunluğunda kanalizasyon şebeke hattının döşeneceğini kaydetti. Ereğli ilçesinde 2015 yılı yatırım programlarından biri oldu.

KOSKİ'nin kalite standartı yükseldi!

Sağlıklı ve kaliteli hizmet veren ISO Kalite Belgesi 'ne sahip Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü 'nün kalite belgeleri TSE tarafından yapılan tetkikler neticesinde yenilendi.

Cihanbeyli atıksu KOSKİ'ye devroldu!

Yap - işlet modeliyle yaptırılan Cihanbeyli Atıksu Arıtma Tesisi, Büyükşehir Belediyeleri Kanunu 'nun yürürlüğe girmesi ile Konya Büyükşehir belediyesi ve KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından işletiliyor.

Konya Buzlukhanı Deresi ıslahı tamamlandı!

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, yağmursularının yerleşim alanlarına zarar vermeden uzaklaştırılması için Buzlukhanı Deresi ıslahını tamamladı

Belediye tam 12 taksitle imarlı iki arsa satacak! Bu tarihi kaçırmayın!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı KOSKİ Genel Müdürlüğü, Konya Karatay'da Fevziçakmak Mahallesi'nde yer alan iki adet arsayı 12 taksitle satışa çıkardı.

Konya Karatay'da KDV'den muaf arsa fırsatı! Sakın kaçırmayın!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı KOSKİ Genel Müdürlüğü, Konya Karatay Tatlıcak'ta yer alan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın muhammen bedeli 26 milyon 400 bin TL olarak belirtildi.

Konya Büyükşehir 29 yeni depo inşa etti!

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, sağlıklı, kesintisiz ve uzun ömürlü su ihtiyacını karşılamak üzere Konya genelinde yürüttüğü çalışmalar kapsamında su depolarında bakım ve revizyon çalışması da yapıyor.

Konya Büyükşehir'den dev altyapı yatırımı!

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Konya’nın bütün ilçelerinde 2016 yılında 683 kilometre su, 743 kilometre kanalizasyon şebekesi yaptı. KOSKİ Genel Müdürlüğü, 2016 yılında ayrıca 36 kilometre su, 18 kilometre de kanal ıslahı gerçekleştirdi.

Koski'den su yatırımında altın yıl!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, KOSKİ Genel Müdürlüğü’nün yaptığı yatırımlarla su sıkıntısı yaşayan yerleşim yerlerinin ihtiyaçlarını karşıladığını dile getirdi.

Konya Akşehir ve Zengen'deki arıtma tesisleri tamamlandı!

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Akşehir Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi yapımına devam ederken Ereğli’ye bağlı Zengen Mahallesinde ise Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinin yapımını tamamladı.

Konya Sarayönü atıksu arıtma tesisine kavuşuyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Sarayönü ilçesinde merkez, Ladik, Kurşunlu ve Ertuğrul mahallelerinden kaynaklanan atıksuları arıtmak amacıyla atıksu arıtma tesisi yapıyor.

Konya'nın 3 mahallesinin su sorunu çözüldü!

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Selçuklu Aşağıpınarbaşı, Yunak Saray ve Sarayönü Boyalı mahallelerinin su sorununu gidermek üzere başlattığı sağlıklı içme ve kullanma su temini çalışmasını tamamladı.

Konya Güneysınır'ın altyapısı yenilendi!

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü’nün Güneysınır ilçesine bağlı Karasınır Mahallesinde yürüttüğü kanalizasyon şebeke inşaatı sona erdi.

Konya'daki kazı çalışmalarında mezar bulundu!

Konya'nın Ereğli ilçesinde Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) ekiplerince yürütülen altyapı iyileştirme çalışması sırasında, Roma dönemine ait mezar bulundu.

KOSKİ'den Konya'da 15 milyon TL'ye satılık arsa!

KOSKİ Genel Müdürlüğü, Konya Karatay'da yer alan arsayı satışa çıakrdı. Gayrimenkulün muhammen bedeli 15 milyon TL olarak belirlendi.

Konya Beyşehir Atıksu Arıtma Tesisi tamamlandı!

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, yıllardır atıl vaziyette bulunan günlük 11 bin metreküp kapasiteli Beyşehir Atıksu Arıtma Tesisini işletmeye aldı.

Konya Büyükşehir, 3 mahallenin su özlemini giderdi!

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, sağlıksız ve yetersiz su sorunu yaşayan Hüyük Çukurkent, Beyşehir Yunuslar ve Yenidoğan mahallelerinde gerçekleştirdiği çalışmayla sağlıklı su özlemini giderdi.

KOSKİ Haberi

KOSKİ

Konya’nın 50 yıllık içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanması amacıyla 2010 yılında protokolü imzalanan ve 2015 yılı sonuna doğru bitirilmesi hedeflenen Mavi Tünel’den Konya şehrine içme suyu verilmesi çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Konu ile ilgili olarak kamuoyunu bilgilendiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 2016 yılının başından itibaren Konya’da içme ve kullanma suyu olarak çeşmelerden akmaya başlayacak olan suyun, Göksu Nehri’nden Akdeniz’e dökülen pınarların suyu olduğunu belirterek, tadı, kokusu ve yumuşaklığının tatlı su kalitesinde olacağını bildirdi.


ÇALIŞMALAR 2015’İN SONUNDA TAMAMLANACAK

Protokol kapsamında DSİ tarafından gerçekleştirilen isale hatları, içme suyu arıtma tesisi ve pompa istasyonu yapımlarının bedelinin KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından ödeneceğini belirten Başkan Akyürek, “KOSKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Antalya Çevre Yolu ile p3 Hasanköy hattı, bin 200 milimetre çapında çelik...