29 / 04 / 2024

Erhan İşözen kimdir?

Erhan İşözen kimdir?

Bir süre İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Şehir Bölge planlama ve restorasyon bölümünde, Yıldız Teknik Üniversitesinde öğretim görevlisi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş ve Şişli Belediye Başkanlarına danışmanlık yapan Erhan İşözen kimdir



Erhan İşözen kimdir?

Erhan İşözen, 1979-1980 İstanbul Güzel Sanatlar Akademisinden mezun oldu. Öğrenciliği ve öğrenim sonrası ülkenin önde gelen mimarları ile çalıştı. Bir süre İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Şehir Bölge planlama ve restorasyon bölümünde, Yıldız Teknik Üniversitesinde öğretim görevlisi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş ve Şişli Belediye Başkanlarına danışman olarak görev yaptı. 


25 yıldır İstanbul’un değişik bölgelerinde özellikle kentsel tasarım, kentsel yenileme ve restorasyon projeleri yaptı, uyguladı.Bu Projeler Arasında Ortaköy Medyanı ve Çevresi Kentsel Tasarım Proje Çalışması, Küçük Bebek, Levent Meydanı, Kuruçeşme, Aşiyan, Vişnezade Şairler Parkı, Beşiktaş Balıkçılar Çarşısı, Ortaköy Kültür Merkezi, Afife Jale Tiyatrosu, Beşiktaş Meclis Binası, Beşiktaş Kartal ve Uğur Mumcu Anıtı, Tema Vakfı Doğa Müzesi, Nişantaşı – Teşvikiye Kentsel Tasarım Projesi, Teşvikiye Meydanı Hüsrev Gerede Anıtı, Cumhuriyet-Halaskargazi Şişli Kentsel Tasarım proje çalışmaları ve bir çok özel sektör, kamu, sivil toplum kuruluşları, projeleri yer almaktadır.


Mimar Erhan İşözen’in Üsküdar, Taksim ve Beyazıt Meydanları, İstanbul City Guide, Yerebatan Sarayı, Ortaköy Meydanı, Nişantaşı-Teşvikiye Kentsel Tasarım Çalışması, Şişlide Bir apartman, Cumhuriyet-Halaskargazi Şişli Meydanı Kentsel Tasarım Proje Çalışması, Mimar Vedat Tek ve Hüsrev Gerede çalışmalarıyla ilgili yayınlanmış eserleri bulunmaktadır. 


Çeşitli mimarlık, resim, heykel yarışmalarında Jüri üyeliği yaptı. GS kongre üyesi- ÇEKÜL VAKFI Danışma Kurulu üyesi, T.A.Ç. VAKFI (Tarihi Anıt Çevre Turizm Değerlerini Koruma Vakfı) ŞerefÜyesi-T.D.Y.(Turizm yatırımcılar Derneği) Danışma Kurul Üyesi, Toplumsal Tarih Vakfı Kurucu Üyesidir. 


2 defa Ağa Han Mimarlık Ödülüne aday gösterilmiştir.Ünlü heykeltıraş Prof. Dr. Tankut Öktem‘in kızı Oylum Öktem İşözen ile evli olup Han adında bir oğlu vardır.




Geri Dön