29 / 04 / 2024

Erhan Usta'dan flaş öneri: Rant vergisi mutlaka çıkarılmalı!

Erhan Usta'dan flaş öneri: Rant vergisi mutlaka çıkarılmalı!

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, Meclis'te yaptığı açıklamasında önemli bir öneriyi gündeme getirdi. İşte Erhan Usta'nın o açıklaması...



İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, dün Meclis'te açıklamalarda bulundu ve "Türkiye'nin zorluklarını biliyoruz, ama mesela ikiz açık problemi yaşıyoruz, bütçe açığı ve cari açık. Parası rezerv para olmayan hiçbir ülkenin bu ikiz açığı birlikte sürdürmesi mümkün değildir değerli arkadaşlar" bilgilerini verdi. 

2017 yılından beri bu konunun altını çizen iktisatçı bir milletvekili olduğunu dile getiren Erhan Usta, "Tam otuz yedi kez bu konuyu konuşmuşum değişik şekillerde, 2017’den sonra Genel Kurulda ve Plan ve Bütçe Komisyonunda. Hep üzerine yatırıldı, hiç kabul edilmedi. Şu anda bu kabul edilmeye başlandı. Sayın Cevdet Yılmaz yine kabul etmedi ama Mehmet Şimşek bir ikiz açık problemi olduğunu dile getirdi" ifadelerini kullandı. 

Erhan Usta dan flaş öneri: Rant vergisi mutlaka çıkarılmalı!

2021 bütçesini görüşürken daha henüz enflasyonun yüzde 14 olduğunu belirten İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, "Bugün, Hükûmet, yüzde 62 enflasyon geldiğinde -hem Hazine ve Maliye Bakanı hem de Cumhurbaşkanı Yardımcısıneredeyse o enflasyona sevinir hâle geldi" dedi ve ülkenin ciddi bir enflasyon problemi yaşadığını vurguladı. 

Erhan Usta, "stihdam oranımız yüzde 50'nin altında, genç işsizlik oranı yüzde 17'lerde, atıl iş gücü oranı yüzde 20'nin üzerinde, bunlara bakmadan dönüp Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Kalkınma Planı “Efendim, ülkemizin refahı için -insanımız iş beğenmiyor, refah bir ülkeyiz- göç almalıyız.” diyor değerli arkadaşlar, işi göçe getiriyorlar" bilgilerine yer verdiği açıklamasında, yüksek teknoloji ürünlerin imalat sanayisi içerisindeki payına da değindi. Türkiye'de bu oranın yüzde 3,3 olduğunu aktaran Usta, "Ama ilk 10 büyük ekonomiye bakıyorsunuz -hani, bizim 10 büyük ülke içine girme hedefimiz vardı ya, şimdi çöp oldu; 2023’de ilk 10 dediler, 19 olarak gerçekleşti- bu ülkelerde yüksek teknoloji ürünlerin imalat sanayisi içerisindeki payı bizde yüzde 3,3; onlarda yüzde 24" bilgilerini paylaştı. 

Erhan Usta dan flaş öneri: Rant vergisi mutlaka çıkarılmalı!

Bu rakamın İsrail'de yüzde 30 olduğunun altını çizen Usta, "İsrail o yüzden bütün dünyaya kafa tutabiliyor. Şimdi, dolayısıyla kaynaklarımızı üretken alanlara vermemiz lazım, sanayinin üretkenliği artırmamız lazım, sanayinin yatırım yapmasını sağlamamız lazım, teknolojiye yatırım yapmasını sağlamamız lazım, firmaların teknolojiyi kullanmasını sağlamamız lazım" ifadelerini kullandı. 

Usta, bu durumda kaynakların üretken alanlara verilmesi gerektiğinin, sanayinin üretkenliğinin artırılması gerektiğinin, sanayinin yatırım yapmasının sağlanmasının gerektiğinin, teknolojiye yatırım yapılmasının sağlanmasının gerektiğinin altını çizdi. "Yani “Bir firma arsa, arazi aldığı zaman çok daha fazla kâr ediyorsa niye buraya yatırım yapsın?”" diyen Usta, rant vergisinin mutlaka çıkarılması gerektiğini vurguladı. 

İhtiyaç nedeniyle tahliye edilen evi sonradan kiraya veren ev sahibi 3 yıllık tazminat ödemeli!

Bakan Bolat: Köpük ortadan kalktı, gayrimenkul fiyatları yüzde 20 düştü!

14 yıllık borsacı uzun vadede halka arzlarda beklentisini açıkladı!


Geri Dön