17 / 05 / 2024

Eriğin fiyatı cep yakıyor! Eriğin fiyatı ne zaman ucuzlayacak?

Eriğin fiyatı cep yakıyor! Eriğin fiyatı ne zaman ucuzlayacak?

Bahar ayları ile özdeşleşen can erik tezgahlara öyle bir ücretle geldi ki, gören duyan inanmakta zorlandı. İlk çıktığı günlerde 1000 TL'ye çıkan ücretiyle adeta gram altınla yarışır halde olan erik, şimdilerde 250-300 TL'lik bir ücretle pazar ve marketlerde satışa sunuluyor. Peki eriğin fiyatı ne za



Yüksek ücreti nedeniyle kilo yerine tane tane satılan eriğin satıldığı tezgahlarda mikrofon uzatılan esnaf, müşterilerinin genelde hamile kadınlar olduğunu, kilosu 300 TL'lik eriğin çoğunlukla aş eren anne adayları için alındığını söyledi.

Eriğin ücretinin yeni çıktığı için bu kadar çok olduğunu ifade eden Bursa Tuz Pazarı esnafı Ahmet Ali Koca, ücretlerin ne zaman ineceğinin de bilgisini verdi.

Eriğin fiyatı cep yakıyor! Eriğin fiyatı ne zaman ucuzlayacak?

"BAYRAMDAN SONRA FİYATI DÜŞER"

Ahmet Ali Koca, eriğin bu sene 10'lu paketler halinde tadımlık olarak satıldığını ileterek "Şu anda eriğin kilosu 250 TL. Yurttaş 2-3 tane tadımlık ya da hamileler için aşerenlere alıyor. İlk çıktığında bin 500 TL civarındaydı. Şu anda ücreti 250-300 TL arası. Önümüzdeki hafta 100 TL'ye düşer. Bayramdan sonra her zamanki standart ücretlerine döner. Bursa’da ilk bizim tezgahımızda var. Satılır mı diye bir deneyelim dedik" dedi.

Migros'tan Ramazan bombardımanı! Ayçiçek yağında fiyatlar yeri serildi

Doğalgaza o tarihte indirim gelebilir! 

Oyun canavarlarına müjde! Bahar kampanyasını kaçırmayın


Geri Dön