28 / 04 / 2024

Erkanlı Grup güneş enerjisine 50 milyon TL'lik yatırım yapacak!

Erkanlı Grup güneş enerjisine 50 milyon TL'lik yatırım yapacak!

Alman menşeili Sunfarming Eurasia ve Erkanlı Grup, güneş enerjisi (fotovoltaik) yatırımı yapmak üzere anlaşma yaptı. Anlaşmayla, bu yıl toplam 50 milyon TL'lik yatırım yapılması öngörülüyor...



Alman menşeili Sunfarming Eurasia ve Erkanlı Grup, güneş enerjisi (fotovoltaik) yatırımı yapmak üzere anlaşma yaptı. Anlaşmayla, bu yıl toplam 50 milyon TL'lik yatırım yapılması öngörülüyor. İşbirliği çerçevesinde, endüstriyel çatılara kurulum, sanayi şirketlerinin enerji tasarrufu sağlayabilmesinin yanı sıra kentsel dönüşüm projelerinde her binanın kendi elektriğini karşılayabilmesi için sistemler kurulacak. 


Yüzde 75'i dış kaynak 

Sunfarming Eurasia Enerji Üretim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Şahin Balkan, "Enerji konusunda dışa bağımlı bir ülkeyiz. Bu yatırımla Türkiye'nin enerji ithalatını bir miktar azaltmayı hedefliyoruz" dedi. Üç yıllık görüşmeler sonrasında işbirliği yapma kararı aldıklarını belirten Erkanlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Erkanlı ise yatırımın yüzde 75'ini dış finansmanla karşılayacaklarını anlattı. Erkanlı, "Güneş enerjisi ülkemizde kısa ve orta vadede öne çıkacak. Sektörde geleceğin teknolojisi olacağını düşünüyoruz. Bu nedenle güneş enerjisi alanına yatırım yaptık" diye konuştu. 


Sabah Gazetesi 


Geri Dön