27 / 04 / 2024

Erkanlı Grup ve Alman Sunfarming 10 MW'lık güneş enerjisi santrali kuracak!

Erkanlı Grup ve Alman Sunfarming 10 MW'lık güneş enerjisi santrali kuracak!

Erkanlı Grup ve Alman Sunfarming 10 MW'lık güneş enerjisi santralı kuracak. Sunfarming Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Balkan, bu yatırımın 2 MW'lık bölümüne iki ay içinde başlanacağını ve eylülde hizmete alınmasının planlandığını söyledi.



Gayrimenkul, enerji ve madencilik sektörlerinde faaliyet yürüten Erkanlı Grup, Alman güneş enerjisi şirketi Sunfarming ile birlikte Türkiye'de 50 milyon TL yatırımla 10 MW'lık anahtar teslim güneş enerjisi santrali kurmak için işbirliği anlaşması imzaladı. Bu yatırım, güneş enerjisinde henüz 20 MW'lık kurulu gücü bulunan Türkiye'nin kapasitenin yarısına tekabül ediyor. 


NİGDE, KONYA, MERSİN'DE OLACAK


Sunfarming Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Balkan, bu yatırımın 2 MW'lık bölümüne iki ay içinde başlanacağını ve eylülde hizmete alınmasının planlandığını söyledi. Şahin, bu yatırım için Alman bankalarından 15 yıl vadeli finansman sağlayacaklarını da bildirdi. Kurulacak olan santrallar 1 MW'a kadar lisanssız elektrik üretimi kapsamında olacak. Erkanlı, bu santralların Niğde, Konya ve Mersin'de olacağını söyledi.


Akşam


Geri Dön