16 / 05 / 2024

Erken emekli olmak isteyenlere müjde! Başvuran emekli oluyor!

Erken emekli olmak isteyenlere müjde! Başvuran emekli oluyor!

Emekli olmak isteyenler bu habere çok sevinecek! Emeklilik tarihini öne çekmek isteyenler için yedi formül tek tek açıklandı. Peki açıklanan formüller neler? İşte emeklilik tarihini öne çekecek o formüller...



Bu durumda, ödeyeceğiniz prim günü ve yaş şartı bu tarihe göre ayarlanıyor.

Öte yandan hangi kurumdan daha çok prim ödediğiniz de önemli etkenler arasında yer alıyor. Değişmeden önceki adıyla SSK; Bağ-Kur ya da Emekli Sandığı mensubu olmanız emeklilik tarihinizi belirleyen bir etken. Bu kurumlardan birkaçından aynı anda sigortalı olduysanız hesap değişiyor. Fakat yine de yasalar emeklilik yaşını öne çekmek açısından da bazı avantajlar sağlıyor. 

İşte erken emeklilik için yedi formül...

1. KADINLAR İÇİN ÇOCUKLAR AVANTAJ:

Kadın çalışanların dğurdukları çocuklar üzerinden prim kazanma imkanı bulunuyor. Söz konusu imkan üç çocuğa kadar borçlanma ile 2 bin 160 gün, yaklaşık 6 yıl kazandırıyor. Bu şekilde yaşı ve yılı tamamlanmış bir anne 3 çocuk dünyaya getirmişşe 6 yıl erken emekli olabilme imkanı doğuyor. Bu koşulda aranan tek şart, çocukların sigortadan önce doğmuş olması.

Erken emekli olmak isteyenlere müjde! Başvuran emekli oluyor!

2. ERKEKLER İÇİN ASKERLİK ÖNE ÇEKER:

Erkeklerde ise askerlik zamanları yaşı geriye çekerken ayrıca prim kazanma imkanı sağlıyor. Sigorta girişi yapılmadan önce yapılan askerlik için borçlanılması, sigorta başlangıç tarihini borçlanılan tarih kadar geriye atıyor. Bu şekilde en az 1 yaş önce emeklilik imkanı sağlanıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön