03 / 05 / 2024

Erken seçime gidilecek! Vergi affı, kredi ve paralar yavaş yavaş geliyor! İslam Memiş yürekleri ağızlara getirdi

Erken seçime gidilecek! Vergi affı, kredi ve paralar yavaş yavaş geliyor! İslam Memiş yürekleri ağızlara getirdi

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "Bütün düzenlemeler hazır durumda. Musluklar sonuna kadar açılır. Art arda kredi bolluğu ile piyasa paraya boğulacak" sözleri ile erken seçim sinyallerini verdi. İşte detaylar…



DOLAR 20 LİRA OLUYOR MU?

Kulislerde erken seçimin konuşulduğunu iddia eden uzman Memiş, yeni bir hamlenin de adımlarını tek tek açıkladı. “Dolar 20 lira olacak açıklamalarını” konu alan Memiş, bu söylemlerin erken seçime zemin hazırladığına dikkat çekti.

Seçime çağrı yapıldığından söz eden Memiş, "TCMB’nin sürpriz faiz indirimi, erken seçim kararına hazırlık yapmak için bir adım. Doların 20 TL olması ile beraber sosyal medyada battık, erken seçim olsun vs. gibi söylemler ile 'Buyurun yapalım' cevabını alırlar. Yani, gel gel yapıyorlar şeklinde düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Seçim ekonomisine girilmesi ile birlikte piyasalarda para bolluğu olacağından söz eden Memiş, bu stratejinin şu an masada konuşulduğunu da dile getirdi.

Kredi bolluğu ve vergi aflarının da olabileceğini düşünen Memiş, "Türkiye piyasası, 'seçim ekonomisi'ne girdiği anda dolar ataklarına yol verilmiş olur. Vergi afları, yapılandırmalar, imar barışı, konut üretimi ya da yeni düzenlemeler vs… Hepsi masada hazır vaziyette. Musluklar sonuna kadar açılır. Art arda verilen kredi bolluğu ile piyasa paraya boğulur" ifadelerini kullanarak vatandaşlara umut çağrısı yaptı.

'Yaşanan enflasyon ile beraberinde oluşan ekonomik krizin seçim için ön hazırlık olduğunu' ifade eden İslam Memiş, paraya ulaşamama durumunun ise erken seçim kaynaklı olduğunu açıkladı.

Eylül ayına dikkat çeken Memiş, "Bugün paraya ulaşamama hali kriz nedenli olmadığını, ön hazırlık sebepli olduğunu düşünüyorum. Çünkü erken seçim durumu ile paraya ulaşım çok kolay olacaktır ve 'Gördünüz mü nasıl yaptık' modeli olacaktır. Eylül itibari ile dolar yukarı yönlü hareketleri onlar için sorun değil. Bedel var mı? Tabi ki" diyerek cümlelerine son verdi.

Erken seçime gidilecek! Vergi affı, kredi ve paralar yavaş yavaş geliyor! İslam Memiş yürekleri ağızlara getirdi

EDİTÖR NOTU: Bu haber 21 Ağustos 2022 tarihinde saat 09.40'ta yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,24 Türk Lirası, euro 18,32 Türk Lirası, altının gramı ise 1031 Türk Lirası değerinde.

Bankalar çıldırdı emekliler yaşadı! Promosyon yarışında tam 8 bin 250 lira veriliyor! Akbank, Garanti, Yapı Kredi, ING…

Dolar alev alev yanıyor! Doları olanlar bu haberi okumadan geçmemeli! Son dakika 21 Ağustos dolar kuru

İş arayanlara Togg’dan müjde geldi! Yerli otomobil projesi için yeni iş ilanları açıldı

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön