04 / 05 / 2024

Ekonomist İbrahim Kahveci erken seçim için tarih verdi!

Ekonomist İbrahim Kahveci erken seçim için tarih verdi!

Gazeteci İbrahim Kahveci, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın KYK kredilerinde faizleri silmesinin ardından 3600 ek gösterge, EYT ve yılbaşında da asgari ücret hamleleriyle erken seçime gideceğini öne sürerek tarih verdi.



Karar Gazetesi yazarı İbrahim Kahveci, ekonomiye ilişkin sonu gelişmeleri değerlendirdi ve erken seçim tarihine işaret etti.

KYK borçlarında faizlerin silinmesi, EYT ve 3600 ek gösterge hamleleri ve yılbaşında yapılacak büyük bir asgari ücret zammıyla birlikte seçmenin ikna edilmeye çalışılacağını savundu.

Kahveci, bu hamlelerin ekonomideki etkileri ortaya çıkmadan seçime gidileceğini savundu ve tarih de paylaştı.

Halk TV'de Şule Aydın'ın sunumuyla ekrana gelen Kayda Geçsin programında konuşan Kahveci'nin konuşması şu şekilde:

İktisadi analizle bunu söyleyeceğim. Türkiye 1980 sonrası ikinci büyük enflasyon şokunu yaşıyor. Profesör Tansu Çiller, şimdi de ekonomist Erdoğan... İkisi de ekonomist. Türkiye şokun şu an içinde, tam göbeğinde. Bu yıl sonuna kadar enflasyon artmaya devam edecek. Baz etkisi dediğimiz, geçen yıl aralık ve bu yıl ocak ayında yüzde 13 yüzde 11 fiyat artışları olduğu için, önümüzdeki aralık ve ocakta yüzde 3-4 zam daha düşük olduğu için enflasyon düşecek. Baz etkisi, Erdoğan da bunu söylüyor.

Ekonomist İbrahim Kahveci erken seçim için tarih verdi!

Kasada para var mı?

TÜİK tarla fiyatı, yüzde 148. Geçen sene manavda satış fiyatının daha üzerinde. Yüzde 138 üretici fiyatı, bu ne demek? Önümüz kara kış, feci bir zam yağmuru özellikle gıdada gelecek. Buna karşı ne olacak? Kılıçdaroğlu, pardon Erdoğan KYK faizlerini sildi. Kılıçdaroğlu baya bir mesafe alıyor bu konularda. Sıra EYT'de, muhtemelen bu yıl sonu EYT de gelecek. İşte 3600 gösterge, muhtemelen yılbaşında asgari ücrete büyük bir zam, benim hesabıma göre yaklaşık 8 bin civarına çıkaracak asgari ücreti. EYT, 3600, asgari ücret... Kasada para var mı? Yok. Nereden yapacaksın, para yaratarak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön