28 / 04 / 2024

erken seçim

erken seçim

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, bu kez erken seçimin tarihine ilişkin dikkat çeken bir yorumda bulundu.

Erken seçim kapıda! Vergi affı, kredi bolluğu ve paralar adım adım geliyor! İslam Memiş bombayı patlattı

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "Bütün düzenlemeler hazır. Musluklar sonuna kadar açılır. Art arda kredi bolluğu ile piyasa paraya boğulur" şeklinde konuşarak vatandaşları heyecanlandırdı. İşte detaylar…

Ekonomist İbrahim Kahveci erken seçim için tarih verdi!

Gazeteci İbrahim Kahveci, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın KYK kredilerinde faizleri silmesinin ardından 3600 ek gösterge, EYT ve yılbaşında da asgari ücret hamleleriyle erken seçime gideceğini öne sürerek tarih verdi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, merakla beklenen seçim tarihini ve Cumhur İttifakı'nın adayını açıkladı

Türkiye'de son aylarda bozulan ekonomi erken seçim ihtimalini beraberinde getirir mi? Siyasi kulislerde 2022'nin sonbaharında erken seçim olabileceği dillendiriliyor. Enflasyonun hızlı artışı, enerji ve gıda sektöründeki aşırı pahalılık sandığı seçmenin önüne koyabilir mi?

Altan Elmas'tan erken seçim yorumu!

KONUTDER Başkanı Altan Elmas, erken seçim kararını değerlendirdi. Elmas, "Belirsizliği ortan kaldıracağı için erken seçim son derece yerinde bir karar. Ülkemize, milletimize hayırlı olacağına inanıyoruz" dedi.

Feyzullah Yetgin'den erken seçim değerlendirmesi!

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Feyzullah Yetgin, "Cumhurbaşkanımız Erdoğan tarafından açıklanan erken seçim kararının tüm milletimize ve iş dünyamıza hayırlı olmasını diliyoruz." dedi..

Dolar TL’de ‘şok’ tahmin: Döviz her an patlamaya hazır! Dolar seçim sonrası 25 liraya fırlayacak!

Piyasalarda seçim sonrası senaryoları konuşuluyor. 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası kim iktidara gelirse gelsin mutlaka politika değişikliği olacağını dile getiren uzmanlar, borsa ve döviz cephesindeki beklentilerini paylaştı.

Seçim öncesi en cazip yatırım aracı hangisi? İşte, son dönemde yatırım portföylerinin en gözde yatırım aracı!

Yatırım dünyasında son dönemde seçim sürecine ilişkin fiyatlamalar ön plana çıktı. Yatırımcılar hem küresel risklere hem de seçim ile ilgili belirsizlere karşı kendilerini korumak için yatırım portföylerinde değişikliğe gidiyor.

Borsa İstanbul'daki oynaklığın nedeni ne? Depremler ve seçim belirsizliği BIST 100 endeksini nasıl etkiliyor? 

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yılbaşında ulaştığı zirve seviyesinden yaklaşık yüzde 20 geride. Peki Borsa İstanbul'daki oynaklığın nedeni ne? Depremler ve seçim belirsizliği BIST 100 endeksini nasıl etkiliyor? 

Selçuk Geçer’den seçim sonrası korkutan senaryo! Dolar her durumda bu kadar olacak!

Ekonomist Selçuk Geçer seçim sonrası doların ne kadar olacağını söyledi. İşte detaylar!

Seçimde sandıkları kim koruyacak? Nerelere kamera konulacak? İşte madde madde seçim güvenliği

İçişleri Bakanlığı seçimlerin güven içerisinde yapılması için 81 İl Valiliğine, oy verme günü ve sonrasında alınması gereken tedbirlerle ilgili olarak toplam 61 maddelik "Seçim Tedbirleri Genelgesi" gönderdi.

Seçimler Borsa İstanbul’u nasıl etkileyecek? Olası seçim senaryoları neler? BIST 100 endeksi ne olur?

Mayıs ayında yapılması beklenen Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle yeniden siyaset arenası hareketlenirken, para piyasalarında da seçim senaryoları yeniden konuşulmaya başladı. Mayıs ayında görevi devralacak yeni hükümetin alacağı kararlar piyasaların gidişatında da etkili olacak.

ABD'li dev bankadan seçim öncesi döviz uyarısı! Sorunlar devam ederse Türk Lirası değer kaybedebilir!

ABD'li dev banka Goldman Sachs, Türkiye'de seçim öncesi döviz piyasasında istikrarsızlık potansiyeli olduğunu belirterek döviz uyarısında bulundu. Sorunlar devam ederse Türk Lirası değer kaybedebilir!

Borsada deprem fiyatlaması bitti, şimdi sıra seçim fiyatlamasında! Seçim öncesi borsada ralli olur mu?

Borsa İstanbul yaşanan deprem felaketlerinin ardından uğradığı ağır kayıplarının kısmen de olsa giderdi. Borsada deprem fiyatlamasının sona erdiğini belirten uzmanlara göre, seçim takviminin belli olmasıyla şimdi sıra seçim fiyatlamasına geldi.

Seçim sonrası dolar bu kadar olacak! İslam Memiş öyle bir açıklama yaptı ki!

Altın ve dolara dair yaptığı açıklamalar ile gündeme gelen ekonomist İslam Memiş’ten yeni bir açıklama! İşte altının seçim sonrası hali!

Seçim sonrası piyasalarda neler olacak? En kötü senaryo ne? Dolar, faiz, borsa ne olur? İşte tahminler

Ekonomistler seçim sonrası mevcut hükümetin veya muhalefetin kazanma olasılığı durumunda piyasaların nasıl tepki vereceğini araştırdı. Uzmanlar, seçim sonrası Türkiye piyasalarına ilişkin tahminlerini paylaştı.

Yıl sonu enflasyon, faiz, büyüme ne olur? Seçim sonrası beklentiler neler? İşte uzmanların tahminleri

Ekonomistlerin 2023 yılına ilişkin büyüme, enflasyon ve faiz beklentileri neler? 28 kurum ile yapılan ankete göre, küresel faiz artışları ve resesyon endişelerinin yanı sıra seçim ortamı da Türkiye ekonomisi ve piyasaların seyrinde etkili olacak

Altın fiyatlarına seçim ve dolar etkisi!

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz politikası sonucu zorlu bir sene geçiren altın fiyatları, ara seçim sonuçları öncesinde dolar endeksinde geri çekilmeden güç aldı ve dikkat çeken yükseliş yaşadı.

İTO’daki seçim rüzgarı esmeye başladı! Kim aday kim değil?

700 bine doğru giden üye sayısıyla dünyda en büyük ticaret odaları arasında olan İstanbul Ticaret Odası’nda seçim yarışı rüzgarları esmeye başladı. İTO'nun Eylül olağan meclis toplantısında ise yeniden aday olacağını açıklayan İTO Başkanı Şekib Avdagiç'in konuşması sık sık alışlarla kesildi.

erken seçim Haberi

erken seçim

Merkez Bankası'nın faizleri düşürme kararının ardından ünlü ekonomist İslam Memiş'ten çarpıcı bir çıkış geldi.

Kişisel sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Memiş, Merkez Bankası'nın faiz indiriminin gerekçesine ilişkin paylaşımda bulundu.

Her zamankinin aksine ekonomi dışına çıkıp bu kez siyasi analiz yapmaya başlayan Memiş, faiz indiriminin arkasındaki asıl sebebin erken seçime gitmek için bir ön hazırlık olduğunu ileri sürdü.

Memiş, yaptığı paylaşımlarda şu ifadeleri kullandı:

"TCMB’nin sürpriz faiz indirimi, erken seçim kararına hazıklık yapmak için bir hamle. $ 20 lira olmasıyla beraber sosyal medyada battık, erken seçim olsun vs söylemleri ile “Buyrun yapalım” cevabını alır. Yani, gel gel yapıyorlar diye düşünüyorum."

"MUSLUKLAR SONUNA KADAR AÇILIR"

"Türkiye piyasası “Seçim Ekonomisi” ne girdiğinden $ ataklarına yol verilir. Vergi afları, yapılandırmalar, imar barışı, konut üretimi, yeni düzenlemeler vs. Hepsi masada...