28 / 04 / 2024

Seçim sonrası olası kur hareketlerine hangi şirketler hazırlıklı? Hangi şirketlerin döviz açığı var?

Seçim sonrası olası kur hareketlerine hangi şirketler hazırlıklı? Hangi şirketlerin döviz açığı var?

Seçim yaklaştıkça olası kur hareketlerine hazırlıklı olmak önemli. Peki reel sektör döviz varlıkları açısından bu konuda ne kadar hazırlıklı? Halka açık şirketlerden 244 tanesi net döviz pozisyonu fazla verirken, 198 şirketin döviz açığı bulunuyor. İşte, halka açık şirketlerin döviz varlıkları…



Mayıs ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi piyasalarda seçim sonrası Türkiye ekonomisini nasıl bir tablo beklediğine ilişkin çeşitli tahminler yürütülüyor ve senaryolar konuşuluyor. Bütün senaryoların ortak noktası ise seçimi kim kazanırsa kazansız döviz kurlarında hızlı bir yukarı gidiş olacağı yönünde tahminler yapılıyor.

Seçim sonrası olası kur hareketlerine hangi şirketler hazırlıklı? Hangi şirketlerin döviz açığı var?

Döviz kurlarında özellikle dolar kurunda ivmenin yüksek olacağına ilişkin öngörüler çeşitli yabancı yatırım bankalarının raporlarında yer aldı. Peki seçim yaklaştıkça döviz kurlarında tansiyon yükselirken, bu durum şirketleri nasıl etkileyecek?

Dünya Gazetesi’nden Birol Bozkurt, halka açık şirketlerin döviz varlıklarındaki son durumu inceleyerek kurlarda olası hareketlenmenin borsa şirketlerini nasıl etkileyeceğini analiz etti. Bozkurt’un haberinde, Borsa İstanbul’da halka açık 244 şirketin net döviz fazlası bulunuyor. 198 şirketin ise döviz açığı var. Dolar TL kurunda olası bir yukarı doğru hareketin döviz fazlası olan şirketleri olumlu etkileyeceği belirtilirken, döviz zararı olan şirketleri ise olumsuz etkileyeceği öngörülüyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön