28 / 04 / 2024

Seçim sonrası piyasalarda neler olacak? En kötü senaryo ne? Dolar, faiz, borsa ne olur? İşte tahminler

Seçim sonrası piyasalarda neler olacak? En kötü senaryo ne? Dolar, faiz, borsa ne olur? İşte tahminler

Ekonomistler seçim sonrası mevcut hükümetin veya muhalefetin kazanma olasılığı durumunda piyasaların nasıl tepki vereceğini araştırdı. Uzmanlar, seçim sonrası Türkiye piyasalarına ilişkin tahminlerini paylaştı.



Reuters haber ajansı, yabancı ekonomistlere Türkiye’de mayıs ayında yapılacağı tahmin edilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra Türkiye ekonomisi ve piyasalarına ilişkin beklentilerini sordu.  Fon yöneticileri, muhalefetin kazanması halinde piyasaların sürdürülebilir biçimde yükselme eğilimine ancak orta vadede girmesinin mümkün olduğunu savundu.

Seçim sonrası piyasalarda neler olacak? En kötü senaryo ne? Dolar, faiz, borsa ne olur? İşte tahminler

İngiliz haber ajansı Reuters, yabancı ekonomistlerin seçim sonrası Türkiye ekonomisine ve piyasalarına ilişkin beklentilerini sordu.

Ekonomistlere göre, muhalefetin kazanması halinde, piyasaların sürdürülebilir biçimde yükselme eğilimine ancak orta vadede girebilecek. Reuters’ın haberinde, seçimlerin ekonomi açısından bir ‘yol ayrımı’ niteliği taşıdığı vurgulanarak Türkiye’nin 100 yıllık tarihinin belki de en önemli oylamasının yapılacağı yorumuna yer verildi.

FAİZLER YÜKSEK SEVİYEYE ÇIKACAK

Los Angeles merkezli varlık yönetim şirketi TCW’nin yöneticilerinden Blaise Antin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kaybetse bile Türk lirasındaki değer kaybının derhal son bulmasının muhtemel görünmediğini savundu.

Antin, seçimleri muhalefetin kazanması halinde, Türk Lirası’nın değerinden fazla olmasının yanı sıra  faizlerin yükseltilmesi gibi sorunların ele alınmasının gerekeceğini ifade etti. ABD’li ekonomist bu yüzden piyasaların ssürdürülebilir biçimde yükselme eğilimine ancak orta vadede girebileceği iddiasında bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön