29 / 04 / 2024

İstanbul'un büyük kabusu deprem: En kötü senaryo açıklandı! 3 milyon kişiyi doğrudan etkileyecek!

İstanbul'un büyük kabusu deprem: En kötü senaryo açıklandı! 3 milyon kişiyi doğrudan etkileyecek!

İstanbul için en kötü deprem senaryosu açıklandı... 3 Milyon nüfusu doğrudan etkileyecek... Hemen buraya bakın... O isim son dakika vererek konuştu...



İstanbul'un beklenen büyük depremi öncesinde, mega kentin yapı stokuyla ilgili endişe verici bir bilanço açıklandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, depremin etkileri hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. 17 Ağustos 1999'da yaşanan Gölcük depreminin 24. yılında, şehirdeki deprem gerçeği bir kez daha hatırlatıldı.

Halk TV canlı yayınında konuşan Gökce, İstanbul için olası en kötü senaryoyu aktararak, şu ifadeleri kullandı: "En kötü senaryoya göre İstanbul'da Marmara Depremi'nde 207 bin yapı hasar görebilir. Bu durum, şehrimizin yaklaşık 3 milyon nüfusunu doğrudan etkileyecek. Deprem dirençli dönüşüm planımızı, özellikle zemin ve yapı stoğunun en fazla risk taşıdığı bölgelerden başlatıyoruz."

İstanbul'da yaşayanların gözleri bir kez daha deprem gerçeğine çevrildi. 1999 Gölcük depreminin yıl dönümünde yapılan bu açıklamalar, şehirdeki deprem hazırlıklarının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurguladı. Gökce'nin açıklamaları, şehirdeki yapı stokunun depreme karşı ne kadar hassas olduğunu gözler önüne serdi.

İstanbul'da yaşayanlar, deprem gerçeğiyle bir kez daha yüzleşirken, İBB'nin deprem dirençli dönüşüm planının daha da hızlandırılacağına dair umutlarını koruyor. Şehirdeki yapıların güvenli hale getirilmesi ve riskli bölgelerin öncelikli olarak ele alınması, gelecekte olası bir depremin etkilerini en aza indirmek adına büyük önem taşıyor.

SON DAKİKA: MARMARA DENİZİ'NDE DEPREM!

Bugün ( 2023-08-19), Afad verilerine göre; yerel saatle tarihinde saat 17:43'te Marmara Denizi'nde, 40.842 enlem ve 28.068 boylam koordinatlarına yakın bir noktada 7.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin merkezi, Tekirdağ iline bağlı Marmaraereğlisi ilçesine sadece 16.55 kilometre uzaklıktaydı.

AFAD'ın aksine Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 3.7 olarak açıkladı ve depremin merkez üssünün yerin 5 kilometre derinliğinde olduğunu bildirdi.

Kocaeli'nin titreyen toprağında 486 canlı fay tehlikesi! 70 bin kişi diri fay hattı üzerinde yaşıyor!
ING Bankası emekli promosyonunda rakiplerini sollayarak birincilik tahtına oturdu! Emekliler tak diye 10 bin TL alacak!
Çiftçinin bütün parası gübreye gidiyor: Yüzde 20'lik zam şok etti!
Bu hastalıkları geçirenler emekli oluyor! Malulen emeklilik şartları açıklandı: Prim, yaş ve hastalık kriterleri!

Geri Dön