13 / 05 / 2024

Seçim sonrası olası kur hareketlerine hangi şirketler hazırlıklı? Hangi şirketlerin döviz açığı var?

Seçim sonrası olası kur hareketlerine hangi şirketler hazırlıklı? Hangi şirketlerin döviz açığı var?

Seçim yaklaştıkça olası kur hareketlerine hazırlıklı olmak önemli. Peki reel sektör döviz varlıkları açısından bu konuda ne kadar hazırlıklı? Halka açık şirketlerden 244 tanesi net döviz pozisyonu fazla verirken, 198 şirketin döviz açığı bulunuyor. İşte, halka açık şirketlerin döviz varlıkları…



Net yabancı para pozisyonu en yüksek şirketler sıralamasında; sekizinde sırada Türk Telekom yer alırken, onu 5 milyar 225 milyon liralık net döviz fazlası ile Akbank izliyor. Listenin 10. Sırasında ise GSD Holding yer alırken, şirketin net döviz fazlasını yüzde 60,82 oranında artırdığı dikkati çekiyor.

HANGİ ŞİRKETLER EKSİDE?

Net döviz açığı olan şirketler sıralamasında ise THY başı çekerken, onu Sasa Polyester ve Ford Otosan takip ediyor. Haberde, Türk Hava Yolları’nın 112 milyar 510 milyon lira net döviz açığı bulunduğu belirtilirken, Sasa Polyester’in 18 milyar 967 milyon liralık döviz açığı, Ford Otosan’ın ise 18 milyar 80 milyon liralık açığı olduğu kaydedildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön