01 / 05 / 2024

Gram altın biriktirenlere son dakika müjdesi! En karamsar ekonomist dahi o rakam için tarih verdi!

Gram altın biriktirenlere son dakika müjdesi! En karamsar ekonomist dahi o rakam için tarih verdi!

Ülkeler arasındaki gerilim hız kesmeden tırmanırken, güvenli liman şeklinde görülen altın ile ilgili gelişmeler de yatırımcıların gündeminde yer alıyor. Altın fiyatlarının hızla yükselmesi beklenirken, en karamsar ekonomist dahi o rakam için tarih verdi...



Son zamanlarda sık sık gündeme gelen küresel çatışmalar ve ekonomik belirsizliklerin artış göstermesiyle yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan altın fiyatları da hızlı bir şekilde yükselmeye başladı. En karamsar ekonomist bile 96 bin lira için tarih verdi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Altın yatırımcılarının gündeminden düşmeyen altın fiyatları, dünya çapında yaşanan gerilimler sebebiyle yukarı yönlü ivmelenmeyi sürdürüyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre küresel çatışmaların artması en karamsar ekonomistlerin bile fikirlerini değiştirdi. 

Hem küresel çatışmalar hem de ekonomik belirsizliklerin artış göstermesiyle beraber, altın fiyatlarındaki yükseliş de ivme kazandı. Verilen bilgilere göre eskiden 3 bin dolar seviyelerini abartılı bulan ekonomistler bile, bu rakamın test edilebileceğini kabul etti.

Dünya genelinde yaşanan siyasi ve askeri gerilimler, yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan altının güvenli liman şeklinde görülmesini pekiştiriyor. Gazete Duvar'da yer alan ekonomist Süleyman Karan'ın analizine göre, sene sonunda ons altının 3000 doları (96 bin TL) bulabileceği öngörüsü de artık daha makul bir senaryo haline geliyor.

Gram altın biriktirenlere son dakika müjdesi! En karamsar ekonomist dahi o rakam için tarih verdi!

GERİLİMLER ALTINI YÜKSELTİYOR

Rusya-Ukrayna arasında yaşanan savaş, İsrail ve Gazze arasındaki insansızlaştırma operasyonları, İran ve İsrail arasındaki doğrudan çatışmalar gibi mevcut sıcak çatışmalar, dünya genelindeki belirsizliği de giderek artırıyor. Ayrıca bunun dışında Moldova, Transdinyester Cumhuriyeti, Estonya, Kaliningrad, Beyaz Rusya ve Polonya arasında yaşanan gerilimler de bölgesel istikrarsızlığı tetikliyor. Yaşanan bu tür gelişmeler, altın fiyatlarının yükselişine de adeta zemin hazırlıyor.

KRİPTODAKİ KRİZ DE ALTINA YARADI


Tüm bu gelişmelere ek olarak, Çin'den gelen ekonomik verilerin iyileşmesi ve kripto paralarda yaşanan kırılganlıklar da değerli metallere olan talebi giderek daha da artırıyor. Federal Rezerv'in faiz indirimini yaz aylarının sonuna kadar ertelemesi beklenirken, yaşanan bu durumun altın fiyatlarını doğrudan etkilemesi beklenmiyor.

Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında başı çeken altın, yalnızca mevcut jeopolitik ve ekonomik belirsizliklerle değil, aynı zamanda genel piyasa dinamikleri ile de destekleniyor. Artan talep ve sınırlı arz, fiyatların yükselmesine neden oluyor. Eskiden 3 bin dolar seviyelerinin abartılı olduğunu düşünen ekonomistler dahi, artık söz konusu bu rakamın gerçekleşebileceğine inanıyor. Sene sonuna doğru altın fiyatlarının bu rekor seviyeleri test etmesi, artık yalnızca bir ihtimal değil, aynı zamanda birçok finans uzmanı tarafından kabul edilmiş olan bir olasılık olarak belirtiliyor. 

 

Yazlığını boş tutanlar ve yazlığı olanlar dikkat: Aslında bedava tatil yapmıyorsunuz! 

Merkez Bankası 818, 2 milyar TL zarar açıkladı, tarihe geçecek…

Karavana talep 4 kat arttı, karavan üreticiler 1 yıl sonra gün vermeye başladı!


Geri Dön