27 / 04 / 2024

Yeşile ve sanata dayalı yeni bir Bakırköy inşa edilecek!

Yeşile ve sanata dayalı yeni bir Bakırköy inşa edilecek!

Yeşile ve sanata dayalı yeni bir Bakırköy inşa edilecek. Bakırköy Belediyesi CHP'li meclis üyesi ve Encümen Başkanı Mimar İsmail Tas hayallerindeki Bakırköy'ü gazetemiz Flashaber 'e anlattı...



Bakırköy Belediye Meclis Üyesi Mimar İsmail Taş açıklamasında, Bakırköy'ü diğer ilçelerden ayıran en önemli özelliğin eğitim oranı olduğunu söyledi. Taş, Bakırköy'ü yeniden dizayn edeceklerinin altını çizerken, "Mümkün olduğu kadar yeşil bir Bakırköy göreceğiz" diye konuştu. "Bakırköy için kentsel dönüşüm değil, kentsel yenileme olacaktır" diyen Taş, kimsenin evinin elinden alınmayacağını açıkladı. 

Bakırköy'de çevresel planlamanın oldukça keyifli olduğunu ifade eden İsmail Taş, "Bakırköy'de eğitimli ve nitelikli bir yapı var. Halkın bize yönelik destekleri çalışma tempomuzu arttırıyor" dedi. 

"Bakırköylüniin kültürel algısı çok güçlü ve bunu çok önemsiyor" Taş, tasarını boyutunda önemli işlerin altına imza attıklarını bildirirken kentin dokusu ve renginin önemine de değindi.


Mimar İsmail Taş, "Bakırköy'de kültürel algı çok önemseniyor ve çok güçlü. İnsanlar doğal olarak çevrelerine önem veriyorlar. 


Gördükleri tasarımlar, renkler kentin dokusu onlar için çok önemli. İnşaat ile kaybolan yeşillikler ve beton yapılaşma ile karşılaşmak istemiyorlar" dedi. Göreve başlayalı ortalama 7 ay geçtiğini ve bu süre zarfında Bakırköy'deki tüm büfeleri belli standartlara indirdiklerini, bunun da estetik duygusunu harekete geçirdiğini söyledi. Taş, "Büfelerin tasarımını yapıp meclise sunduk ve kabul edildi. Kent parklarını sanatla birleştirdik. 


Abdullah Cömert anıtını inşa ettik. Park ve Bahçeler' de Kent Mobilyalarında standarda değişikliğe gittik. Bilgi evleri projelerimiz bitti. Uygulamaya geçildi" dedi. 


"Cafe ve restoranlarda estetiğe dayalı bir modele geçilecek" Bakırköy'ün cafe ve restoranları ile ilgili yapılan çalışmada sanata ve estetiğe dayalı bir anlayış içerisine girdiklerini söyleyen Taş, "Seçim döneminde Sayın Başkan Bülent Kerimoğlu ile kafamızdaki yeni Bakırköy modelini hayata geçirmek için pek çok kez bir araya geldik ve fikir teatisinde bulunduk. Teknik boyutu ön plana çıkardık. Sayın Başkan Bülent Kerimoğlu sokağı ve siyaseti çok iyi bilen bir isim. Kendisinin Bakırköy'ün yeni dokusunda payı büyüktür" diye konuştu. 


"Bakırköy'de kentsel dönüşüm olmayacak kimse topraklarını terk etmeyecek" Bakırköy'de kentsel dönüşüm olmayacağını vurgulayan İsmail Taş,"Herkes mevcut metrekarede oturacak. Ek maliyet getirilmeyecek ve kimse yerinden edilmeyecek evinden ayrılmak zorunda kalmayacak. Kentsel yenileşme ile birlikte kentte daha çok yeşil alanı oluşturmaya çalışıyoruz. Kentte 1192 ada var. 

Bunları 92 adaya çekmeye çalışacağız. 


Böylelikle sokaklarda artan paylar sosyal yaşam alanlarına dönüşecek. Çöp kamyonları 50 sokak yerine 10 sokak dolaşarak görevlerini yerine getirecekler. 

Bu da vatandaşın ulaşımını kolaylaştıracak ve aynı zamanda ekonomik maliyeti azaltacak" ifadelerini kullandı. 


"Amacımız Türkiye'ye örnek olabilecek bir şehir" Ataköy'deki kentsel yaşama ve yenileme alanlarını bitirdik. Halka burayı en kısa sürede açacağız" diyen Bakırköy Belediyesi Encümen Başkanı Mimar İsmail Taş son olarak şunları söyledi: "Park ve bahçelerdeki parsellerde azaltmaya gidiyoruz sebep olabildiğince yeşil ve Bitkiye dayalı alan inşa etmek yeni bir şehir kurmak istiyoruz. İnsanın psikolojik ihtiyaçlarını da işin içine katıyoruz. 

Amacımız yeni bir şehir ve bu şehrin tüm Türkiye'ye örnek olması." 


Flashaber


Geri Dön