06 / 05 / 2024

Erken yaşta emekli olmak isteyenler için haber geldi! Erdoğan açıkladı!

Erken yaşta emekli olmak isteyenler için haber geldi! Erdoğan açıkladı!

Erken yaşta emekli olmak isteyen vatandaş için beklenen haber geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan EYT ile ilgili son dakika açıklaması yaptı. 



EYT bekleyen vatandaşlar için yeni gelişmeler yaşandı. Haber24'te yer alan habere göre; emekli olmak için yaş sınırını bekleyen ve bu neden ötürü emekli olmayan mağdur kişiler, EYT ile ilgili gelişmeleri Özellikle 43,44,45,46 yaşında olan ve hala emekli olamayan kişiler EYT çıkıp çıkmayacağı konusunda araştırmalar yapıyor. 

EYT bekleyen kişilerin özellikle mesleki yıpranma payı ile erken emekli olabilecek. Emekli olmak isteyenler, yıpranma payı ile beraber çalışma süresinin ardından erken emekli olabilecekler. Yıpranma payı olan işlerde çalışan kişiler, zam ve yıpranma tesellisi gibi ücretlerde alabiliyor. 

Erken yaşta emekli olmak isteyenler için haber geldi! Erdoğan açıkladı!

Devlet tarafından açıklanan bu duyuruda bu gruba dahil olan vatandaşların, erken emekli olması için politikalar üzerinde çalışmalarına başladı. Yapılacak olan bu görüşmelerde 18 farklı meslek, 45 mesleğe çıkabilecek. Yeni yasa onaylandıktan sonra 45 mesleğe kadar yıpranma payı olacak. Bu durumda da bu işlerde çalışan ve emekli olan kişiler, EYT beklemeden emekli olacak. Her ne kadar ülke içerisinde ekonomik çalkantılar olmakta ve emekli maaşlarının alım gücü ve ücreti düşük olsa da vatandaşlar erken emekli olabilmek için gün saymaktadır. Bu sebeple hükümetin EYT ile ilgili yapacağı çalışmalar oldukça büyük öneme sahip.

Erken yaşta emekli olmak isteyenler için haber geldi! Erdoğan açıkladı!

Yıpranma payı ve riskli meslek gruplarında çalışan kişilerin iş kanununa göre bu yasadan faydalanarak erken emekli olma hakkı verilecek. Ancak bu tarz işlerde en az 5 yıl ile 8 yıl çalışmış olmanız gerekmektedir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasına göre 2017 yılında yapılması için konuşulan EYT meselesi projesinin 2022 yılında gerçekleşmesi bekleniyor.

17 milyon kişinin beklediği zam: En düşük maaş 1.797 Lira!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön