03 / 05 / 2024

Ermetal bin metrekarelik Ar-Ge Merkezi kurdu!

Ermetal bin metrekarelik Ar-Ge Merkezi kurdu!

Telden yaptığı oyuncak arabaları satarak iş hayatına atılan Fahrettin Gülener'in şirketi Ermetal bugün mini bir patent fabrikasına dönüştü. Firma bin metrekarelik Ar-Ge Merkezi kurdu..



Büyüğünden küçüğüne Türkiye'deki hemen her şirketin gündeminde başarılı Ar-Ge kültürüne geçiş yapmak var. Bazı şirketler uzay üssünü andıran Ar-Ge merkezleri inşa ediyor, bazıları yurtdışından ciddi paralar ödeyerek mühendis transfer ediyor. Ancak halen Türkiye ekonomisi istenilen düzeyde yenilikçi ürünlerle küresel rakiplerinin karşısın çıkamıyor. Mucit KOBI Yolda'nın bu seferki durağı bu sorunu kendi üretim felsefesinde çözmeyi başarmış sıra dışı patron Fahrettin Gülener'in şirketi oldu. Ermetal Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı olan Gülener'in 50 yılı aşan inovasyon tecrübesi icat kovalayan KOBİ'ler için büyük önem taşıyor. Telden yaptığı oyuncak arabaları zengin aile çocuklarına satarak iş hayatına atılan Gülener, bugün Fiat, Renault, Ford ve Toyota gibi dünyanın önde gelen otomotiv devlerine üretim yapıyor. Çalışma ofisini mini bir laboratuvarı çeviren Gülener'in sadece kendisine ait 40'dan fazla patentli buluşu var. Çoğu patron Ar-Ge'yi şirkete monte etmeye çalışırken Gülener, tüm şirketi adeta bir inovasyon merkezine dönüştürmüş durumda. Ermetal'de başta Gülener olmak üzere usta başından çaycısına, şoföründen mühendisine her çalışan kendi alanında işine yenilik katmakla sorumlu. Hal böyle olunca şirkette hemen her gün farklı bir fikir ekonomiye kazandırılıyor. 


BAŞARI ÖDÜL GETİRDİ 

Ermetal'in yenilikçi ürünleri ödül getirdi. Şirket geçen yıl Fransa'da gerçekleştirilen Renault Grubu Tedarikçi Ödül Töreni'nde ve Polonya'da gerçekleştirilen Nexteer Ödül Töreni'nde Kalite Ödülü'nü almaya hak kazandı. Türkiye ekonomisinin kurtuluşunun katma değerli üretime geçişte yattığını söyleyen Gülener, "Bu konuda son dönemde teşvikler artmış olsa da önemli olan firmaların bu gerçeği özümsemleridir" diyor. Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi'nde genç öğrencilerine dersler de veren Gülener, meslek eğitiminin gelişiminde teknik öğretmenlerin iş dünyasını tanıması gerektiğini belirterek "Hem öğretmenler hem de öğrenciler sanayinin içinde yer almalıdır" diyor. 


AR-GE MERKEZİ KURDU 

Ermetal Şirketler Grubu bünyesinde bulunan Ermetal Otomotiv, Erkalıp, Bürosit ve Plasmot şirketlerinde uzun yıllardır süregelen Ar-Ge çalışmaları iki bin metrekarelik tek bir çatı altında toplandı. Bünyesinde, koltuk test laboratuvarı, FIAT-TOFAŞ tarafından onaylı plastik parçaları test edebilen laboratuvar ve ürünlerin prototiplerini yapabileceği mekanik atölyesi de bulunuyor. 


Sabah


Geri Dön