Kim Kimdir?

Erol Bilecik kimdir? Hangi dilleri biliyor? Uzmanlık alanı nedir?

Datagate Bilgisayar malzemeleri Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik  kimdir? Kaç yaşında? Erol Bilecik daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Erol Bilecik'in eğitim hayatı nasıldı? İşte Erol Bilecik'in hayatına dair merak edilenler.Ev hanımı bir anne ve mobilyacılıkla uğraşan esnaf bir babanın en küçük evladı olarak dünyaya gelen Bilecik’in kendisinden beş yaş büyük bir ağabeyi ve yedi yaş büyük bir ablası var

26 Kasım 1962 tarihinde Hatay/Antakya'da gözlerini açan Erol Bilecik, hayatının ilk 17-18 senelik hikayesinin tümünde buradaydı. Ev hanımı bir anne ve mobilyacılıkla uğraşan esnaf bir babanın en küçük evladı olarak dünyaya gelen Bilecik’in kendisinden beş yaş büyük bir ağabeyi ve yedi yaş büyük bir ablası var.

Okul Yılları ve İstanbul’a İlk Adım

İnönü İlkokulu'nda eğitimini aldıktan sonra, neredeyse bölgenin öteki ucunda yer alan ortaokul senelerinin akabinden, lise çağlarını  Antakya Lisesi'nde bitirdi. Lise hayatı bittikten sonra Antakya’dan ayrılışı ise üniversite eğitimiyle başladı ve 1980’li senelerin başında İstanbul Teknik Üniversitesi’ni bitiren bir mühendis olma sevdasıyla İstanbul’a geldi. Bu, bir manada ‘Geliş, o geliş’ denilen türden bir öykü idi.

 

İş Dünyasına İlk Adım

1987 senesinde, Nixdorf Computer’de Sistem Analisti olarak iş yaşamına başlayan Bilecik, bu vazifeyi iki sene süresince devam etti. Ardından ise Index’in kurulma aşaması başladı.

Index’in kuruluşunun ve bilişim sahasında öncü bir şirket olmasının altında bu anlayış vardı. Kısa süren profesyonel yaşamında kendi girişimini organize etmek için bir iş planı hazırladı ve İTÜ’lü üç bilgisayar, bir makine mühendisi arkadaşıyla beraber geliştirdiği iş fikri, 1989 Temmuz ayında yaşama uygulandı. 

1989 senesinde Index Bilgisayar’in kurucu ortaklarından olarak firmanın Genel Müdürlük vazifesini üstlenen Bilecik, 1999 senesinden itibaren Index Grup bünyesindeki Index Bilgisayar, Despec, Datagate, Neteks, Homend, Artım ve Teklos’un CEO’luk ve Yönetim Kurulu Başkanlığı vazifelerini aldı.

 2001-2004 senelerinde, Türk bilgisayar sektöründeki en kadim sivil toplum kuruluşlarından biri olan Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği'nin (TÜBİSAD), 2011-2014 senelerinde  İTÜ Mezunlar Konseyi ve İTÜ Mezunları Derneği'nin başkanlıklarını aldı. 2016 senesinde Türkiye Bilişim Vakfı (TBV), 1907 Fenerbahçe Derneği ve TÜSİAD’ın Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalışmalarını sürdüren  Bilecik,  12 Ocak 2017 – 20 Şubat 2019 tarihlerinde TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı olarak vazife yapmıştır.

Erol Bilecik, 5 Haziran 2018'den itibaren de Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesidir.

Elif Ateş Özpak kimdir? Hangi dilleri biliyor? Uzmanlık alanı nedir?

Ahmet Vural Akışık kimdir? Hangi dilleri biliyor? Uzmanlık alanı nedir?

Serdar Kırmaz kimdir? Hangi dilleri biliyor? Uzmanlık alanı nedir?