29 / 04 / 2024

Ersal Özdemir İndianapolis Belediye Hastanesi'nin inşaatını üstlendi

Ersal Özdemir İndianapolis Belediye Hastanesi'nin inşaatını üstlendi

Bingöl'de çobanken Şikago'da avukatlık yapan, Varto'dan çıkıp 754 milyon $'lık inşaat işi alan veya Harvard'da araştırma yapan. "İşte müthiş Türkler"



Türkler ABD'de mucizeler yaratıyor. Bingöl Solhan'da 20 yaşına kadar çobanlık yaparken, ABD'ye gelip hukuk bürosu kuran Şah Doğan şimdi yanında 5 ABD'li avukatı çalıştırıyor. Muş Varto'dan gelen Ersal Özdemir, kurduğu Keystone Müteahhitlik firmasıyla 754 milyon dolara İndianapolis Belediye Hastanesi'nin inşaatını üstlendi. ABD'de bulunan Türk doktorlardan Prof. Hande Özdinler ALS hastalığı konusunda yaptığı çalışmalarla çok sayıda ödül aldı. North Western Üniversitesi'nde kendisi için özel araştırma merkezi kurulup Harvard'a transfer oldu. ABD'de ünlenen Dr. Nur Kandaş ise prostat kanseri konusundaki araştırmalarıyla ün yaptı. İşadamları ile ABD çıkarması yapan Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Türk gençlerin hikayelerini basın mensuplarıyla paylaştı. Bingöl Solhan'da 20 yaşına kadar çobanlık yaparken, ABD'ye gelip burada hukuk bürosu kuran Şah Doğan, Bakan Çağlayan'ın tanıştırdığı isimlerden biri. Şu anda Şikago'daki avukatlık şirketinde 5 ABD'li avukatı çalıştırıyor. Bakan Çağlayan, "Bunlar, Aysbergin iki parçası. Bu ülkede Türklerin çok iyi bir noktaya geldiğini gördük. Dünyanın en süper devletinde göğsümüzü kabarttılar" diye konuştu.

BAŞARILI DOKTORLAR
Çağlayan ABD'de bulunan Türk doktorların başarılarını da anlattı. Çağlayan'ın verdiği bilgiye göre, Prof. Dr. Hande Özinler, ALS hastalığı konusunda yaptığı çalışmalarla çok sayıda ödül aldı.

AMERİKALILAR TÜRKİYE'DEN AÇILACAK
Amerikalı firmaların özellikle Ortadoğu ve Afrika'ya Türkiye ile birlikte açılmak istediğini kaydeden Çağlayan, "Bu konu model ortaklığın önemli bir ayağı. ABD için Türkiye'nin Ortadoğu, Afrika, Kafkasya ve Avrupa'ya bir sıçrama noktası" dedi. Türkiye'ye de yatırım yapılacağını söyleyen Çağlayan, "Katma değer de bizde kalacak" dedi.
Mehmet ÇETİNGÜLEÇ/Sabah


Geri Dön