30 / 04 / 2024

Ertuğrul Günay, 18. Uluslararası Taşkent Turizm Fuarı'na katıldı!

Ertuğrul Günay, 18. Uluslararası Taşkent Turizm Fuarı'na katıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, resmi ziyarette bulunduğu Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te, bu ülkede iş yapan Türk işadamlarıyla bir araya geldi




     ''Özbek Turizm'' Devlet Kurumu'nun daveti üzerine geldiği başkent Taşkent'te iki gün sürecek resmi temasları çerçevesinde ''Büyük İpek Yolunda Turizm - 18. Uluslararası Taşkent Turizm Fuarı''nın açılışına katılan Günay, daha sonra Özbek Turizm Kurumu Başkanı Farruh Rizayev ile Kültür ve Spor Bakanı Tursunali Kuziyev ile bir araya geldi, iki ülke arasındaki işbirliğinin daha da geliştirilmesi konularını ele aldı. 

     Türkiye'nin Taşkent Büyükelçiliği'ne geçen Günay, Büyükelçi Mehmet Sertaç Sönmezay ve diğer büyükelçilik mensuplarıyla görüştü. Büyükelçiliğin faaliyeti hakkında bilgi alan Günay, büyükelçilik mensuplarıyla hatıra fotoğrafı da çektirdi. 

     Günay, ülkedeki Türk işadamlarının üyesi olduğu Özbek-Türk İşadamları Derneği'ni (UTİD) de ziyaret ederek, Özbekistan'da iş yapan Türk işadamlarıyla buluştu. 

     Görüşme sırasında, Türk işadamlarının ülkedeki çalışmaları hakkında bilgi alan Günay, günümüzde Türkiye'nin dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer almasında yurtdışında çalışan Türk işadamlarının katkısının önemli olduğunu vurguladı. 

     Temaslarının ilk gününün ardından ülkedeki görüşmelerini değerlendiren Günay, birkaç yıldan bu yana ne Türkiye'den Özbekistan'a ne de Özbekistan'dan Türkiye'ye bakan düzeyinde ziyaretin gerçekleştiğini hatırlatarak, bu ziyaretin, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesine hizmet edeceğine inandığını vurguladı. 

     Günay, bugün Taşkent'te başlayan ''Büyük İpek Yolunda Turizm - 18. Uluslararası Turizm Fuarı'nın resmi açılışına katıldığını, ayrıca Özbek Turizm Başkanı Farruh Rizayev, Kültür ve Spor Bakanı Tursunali Kuziyev ile birer görüşme yaptığını kaydederek, bu görüşmelerde, iki ülke arasındaki turizm ve kültürel alandaki işbirliğini daha da geliştirilmesi, ayrıca ''arkeolojik, müzecilik, restorasyon ve uzman değişimi'' gibi konularda da işbirliği yapma konularını görüştüğünü kaydetti. 

     Bir gazetecinin sorusu üzerine Günay, ''Buraya gelirken Başbakan ile görüştüm. Dönünce de burada gördüklerimi Sayın Cumhurbaşkanı'na ve Başbakan'a aktaracağım. Birkaç yıldan bu yana ikili ilişkilerde duraklama olmuş, bu duraklamayı sona erdirmemiz gerekiyor. Zaten, ikili ticaret potansiyelimiz var. Ama iş sadece ticari ilişkilerden ibaret değil. Bizi bir arada tutan, yaşatan ve geleceğe taşıyacak olan kültür bağları da var. Gelecekte de Türk kökenli olan ülkeler arasında daha büyük işbirliği olacağına inanıyorum'' dedi. 

     Bu bölgede, ekonominin ötesinde, siyasette ve kültürde mutlaka yapılması gereken işlerin olduğunu ifade eden Günay, bu ilişkilerin, büyüyen dünyada daha güçlü olmayı sağlayacak birliktelik doğrultusunda geliştirilmesi gerektiğini dile getirdi. 

     Günay'ın yarın, Semerkant kentini ziyaret edeceği, tarihi ve kültürel mekanlarda incelemelerde bulunacağı bildirildi. 

AA


Geri Dön