30 / 04 / 2024

Büyük İpek Yolunda Turizm

Büyük İpek Yolunda Turizm

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, resmi ziyarette bulunduğu Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te, bu ülkede iş yapan Türk işadamlarıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'dan metrobüs yolu açıklaması! 2024 yılında tamamlanacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu metrobüs yolunda yapımı tamamlanan  birinci ve ikinci etap beyaz yol çalışmalarını inceleyerek, yaklaşık 53 kilometreyi aşan bir kısmını tamamlandığını kalan yolların ise 2024 yılında tamamlanacağını açıkladı.

24 yılda 3 büyük deprem yaşayan Düzce, depreme dirençli kent olma yolunda!

Düzce'de depreme dayanıklı konut çalışmaları hızlandırıldı. Düzce son 24 yılda 3 büyük deprem yaşadı. Kent yeni güvenli konutların inşası çalışmalarıyla "depreme dirençli kent" olma yolunda ilerliyor.

Konut, sağlık, kasko poliçelerine büyük zam yolda! Sigortalarda fiyatlar değişiyor!

Yeni yılla beraber, pek çok kalemde olacağı gibi sigortalara da zam gelecek. Ancak deprem nedeniyle oluşan maliyet artışı sebebiyle bu yıl konut, sağlık, kasko poliçelerine büyük zam yapılması planlanıyor. İşte detaylar...

Koşun koşun tuvalet kağıdında büyük indirim var! Bim Nisan'ın son günlerinde atağa geçti

Tuvalet kağıdı ücretlerine gelen zamlardan sonra pek çok vatandaş market market indirimli tuvalet kağıdı arayışı içerisine girerken, tuvalet kağıdına büyük indirim BİM'den yapıldı. 

Trendyol’da büyük kış indirimi! 7 Ocak 2023 Fiyat listesi

Online alışveriş platformu Trendyol’da onlarca marka  ve yüzlerce ürün büyük kış indirimine girdi. Oysho’dan Stradivarius’a, Pull&Bear’dan Bershka’ya pek çok tanınmış markanın ürünleri cazip indirimlerle satılmaya başlandı.

Arçelik'ten öğrenciler için büyük indirim! Laptop, telefon ve kulaklık fiyatları dip yaptı! 13 Aralık 2022 fiyat listesi

Arçelik’ten üniversiteli öğrencileri için büyük indirim başladı. Kampanya kapsamında pek çok ürün kampanyaya dahil edildi. Peki, Arçelik'te hangi ürünler indirime girdi? İşte 13 Aralık 2022 Arçelik fiyat listesi…

1 Ocak 2023 emekli zammında büyük deprem! Maaşlar bir bir hesaplandı! Hemen bu son dakika rakamlarına göz atın!

Pek çok emekli tarafından merak edilen ve araştırılan 1 Ocak 2023 emekli zammında büyük deprem yaşanıyor. Milyonlarca emekli tarafından merak edilen emekli zamları bir bir hesaplandı. Hemen bu son dakika rakamlarına göz atın...

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası hesaplamalarında büyük deprem! Hemen hesaplanan son rakamlara bakın!

Pek çok kişinin yararlandığı 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası ile binlerce kişiye nakit desteği veriliyor. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası hesaplamalarında büyük deprem yaşanıyor... Hemen hesaplanan son rakamlara bakın...

Rossmann’da büyük fırsat günleri başladı! Tüm kategorilerde %50 indirim… Rossmann 14 Eylül 2022 fiyat listesi…

Ünlü kozmetik ve kişisel bakım marketi Rossmann’da ‘Büyük Fırsat Günleri’ başladı. Pek çok üründe %50’ye varan indirim fırsatı sizleri bekliyor.

Konut yatırımında geri dönüşü süresi uzadı! İşte 3 büyükşehirdeki son durum!

Dünya genelinde büyükşehirlerde konutların kira geri dönüş süresinin 200-250 ay arasında olduğu görülürken, Türkiye’de pek çok şehird bu aralık aşıldı. 20 büyükşehirden yalnızca Antalya ve Muğla’da konutların geri dönüş süresi kısaldı, kiralar ev fiyatlarından daha çok yükseldi...

Bursa Büyükşehir Belediyesinden esnafa kira desteği!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, esnafa yönelik, gıda yardımı, belediye alacaklarının ertelenmesi, kira muafiyeti, esnafa ait mesken su faturalarında yüzde 50 indirim gibi pek çok uygulamayı hayata geçirdi.

Asya ve Avrupa'nın en büyük tema parkı Ankara'da açıldı! 

Asya ve Avrupa'nın en büyük tema parkı olan Wonderland Eurasia Ankara'da açıldı. Asya ve Avrupa'nın sentezi olarak tasarlanan dev tema parkta pek çok farklı konsept yer alıyor. 

Kocaeli Büyükşehir'den yeni spor salonu!

Kent genelinde pek çok okula spor salonu kazandıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Darıca Bağlarbaşı Ortaokulu için de yeni bir spor salonu inşa ediyor.

Büyük İpek Yolunda Turizm Haberi

Büyük İpek Yolunda Turizm


     ''Özbek Turizm'' Devlet Kurumu'nun daveti üzerine geldiği başkent Taşkent'te iki gün sürecek resmi temasları çerçevesinde ''Büyük İpek Yolunda Turizm - 18. Uluslararası Taşkent Turizm Fuarı''nın açılışına katılan Günay, daha sonra Özbek Turizm Kurumu Başkanı Farruh Rizayev ile Kültür ve Spor Bakanı Tursunali Kuziyev ile bir araya geldi, iki ülke arasındaki işbirliğinin daha da geliştirilmesi konularını ele aldı. 

     Türkiye'nin Taşkent Büyükelçiliği'ne geçen Günay, Büyükelçi Mehmet Sertaç Sönmezay ve diğer büyükelçilik mensuplarıyla görüştü. Büyükelçiliğin faaliyeti hakkında bilgi alan Günay, büyükelçilik mensuplarıyla hatıra fotoğrafı da çektirdi. 

     Günay, ülkedeki Türk işadamlarının üyesi olduğu Özbek-Türk İşadamları Derneği'ni (UTİD) de ziyaret ederek, Özbekistan'da iş yapan Türk işadamlarıyla buluştu. 

     Görüşme sırasında, Türk işadamlarının ülkedeki çalışmaları hakkında bilgi alan Günay, günümüzde Türkiye'nin...