02 / 05 / 2024

Ertuğrul Günay: Çamlıca'da cami için yeşile ve maviye bakacağım!

 Ertuğrul Günay: Çamlıca'da cami için yeşile ve maviye bakacağım!

Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çamlıca Tepesi'yle ilgili projeye dikkat çekti



Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çamlıca Tepesi'ne yapılması planlanan cami projesinin imza için henüz kendisine gelmediğini, bu tür konuları değerlendirirken sürdürülebilir turizm için yeşilin, mavinin, arkeolojinin birlikte korunması gerektiği görüşüyle hareket ettiğini söyledi.


İstanbul Boğazı’nda birinci dereceden doğal SİT alanı olarak belirlenen Suudi Arabistan Kralı Abdullah’ın sahibi olduğu Sevda Tepesi’ne imar izni verilmesi ile Çamlıca Tepesi’ne içinde cami bulunan turizm tesisi yapılması konusunda Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’dan ‘Turizm için yeşili maviyi korumak lazım’ çıkışı geldi. Türkiye Turizm Meclisi’nin tanıtım toplantısının ardından basın mensuplarının konuyla ilgili sorularını cevaplayan Bakan Günay, Çamlıca Tepesi’ne yapılması düşünülen cami projesinin henüz kendisine gelmediğini kaydetti. 


GELECEĞE KALABİLECEK NE VARSA KORUNMALI 


Bakan Günay, “Sürdürülebilir turizm için İstanbul'un tarihini ve Türkiye'nin her yerinde yeşili maviyi, arkeolojiyi, geleneksel sivil mimarlık örneklerini, bize ait olan ve geleceğe kalabilecek olan ne varsa hepsini en iyi biçimde korumak gerekiyor. Ben bu dikkatle çalışıyorum. Önüme konular geldiği zaman da bu bakış açısıyla bir kâğıdın altına ya imzalıyorum ya imzalamıyorum” şeklinde konuştu. Günay, “Bu projeleri imzalayacak mısınız?” şeklindeki soruya ise, “Önüme geldiği zaman bu bakış açısı ile değerlendireceğim” dedi.


8 TURİZM DERNEĞİ ‘MECLİS’ ÇATISI ALTINDA BİRLEŞTİ


Türk turizm sektöründe faaliyet gösteren şirketleri çatısı altında toplayan başlıca 8 kuruluş törenle güçlerini birleştirdi. DTB, TUREB, TUROB, TÜROFED, TÖSHİD, TYD ve TÜRSAB’ın birlikteliğinde kurulan çatı organizasyona Turizm Meclisi adı verildi. İlgili kuruluşların başkanlarının katıldığı törende konuşan Bakan Günay, ''Bugün Türkiye Turizm Meclisi'nin temelini attık. Yasa bu birlikteliği, kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşuna dönüştürebilir veya biz sektörü bir dernek çatısı, federatif bir yapı altında birleştirebiliriz'' diye konuştu. 


'EĞER KAMUOYU BİLGİLENDİRİLİRSE HİÇBİR TEHLİKE YAŞAMAYZ'


Bakan Ertuğrul Günay, basın mensuplarının ‘İstanbul'un SİT alanı olan bütün yeşil tepeleri birer birer imara açılıyor. Bu sizi rahatsız ediyor mu?’ şeklindeki sorusuna ise şu cevabı verdi: “Bu konuların çözümü sektörün işbirliği yapması ve sorduğunuz sorular da dahil çeşitli konularda olumlu bir doğrultuda kamuoyunu bilgilendirmeye çalışmasından geçiyor. Eğer sektör bugün burada attığı imzaların arkasında durur ve Türkiye'nin tarihini, geleceğini, doğasını, yeşilini, mavisini korumak konusunda yüksek sesli bir biçimde kamuoyunu bilgilendirebilirse işaret ettiğiniz hiçbir tehlikeyi yaşamayız.”


HABERTÜRK


Geri Dön