29 / 04 / 2024

Ertuğrul Günay, Çamlıca tepesine cami yapmak gereksiz!

 Ertuğrul Günay, Çamlıca tepesine cami yapmak gereksiz!

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ami kendisi bulunduğu yere değer katar diyerek Çamlıca tepesine cami yapımına karşı olduğunu belirtti




Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay son zamanlarda tartışma konusu olan Çamlıca’ya cami yapımına karşı çıktı. Günay, kendisine bir bilgi ya da başvuru olmadığını belirtirken sözlerine şu şekilde devam etti:


Bu konuda mütedeyyin basında da zaten insan olmayan yerde cami yapılmasının bizim örfümüze uygun düşmediğini okudum. Camiler bizde öyle büyük tepelere filan yapılmaz. Çünkü cami kendisi bulunduğu yere değer katar. Değerli bir tepeye cami yapalım diye bir kaygımız tarih boyunca olmamıştır.


Günay’ın en çok tartışma yaratan sözlerini ise HES’ler konusundaydı. HES konusu ile ilgili Günay'ın açıklamaları şu yönde oldu:


Dün termik santrallere karşı çıkarken HES yapılsın diyenler şimdi tersini savunuyor. Yenilenebilir enerjiyi kullanmak gerekiyor. Ancak hidroelektrik santraller yapılırken ölçü kaçıyor, bir derenin üzerinde 20 tane santral yapılmak isteniyor. Mesela 4-5 tane santral yapılsa köylünün de çok fazla itirazı olmayacak. 


Karadeniz'de çirkin bir yapılaşma olduğunu belirten Günay, sözlerine şu şekilde devam etti:


Bina yaparken kimse çatı yapmıyor, filiz bırakıyor, yetmiyor yaylaya dört katlı ev yapıyor. Yaylalar kötü birer kasabaya dönmüş facia durumda. Herkes elini vicdanına koymuş, hangimiz evinin önünü süpürüyor. Bu konuda herkes elini vicdanına koysun ve ilk taşı da günahsız atsın.


Milliyet


Geri Dön