11 / 09 / 2024

Ertuğrul Günay: Galataport projesi tarihi dokuyu bozamaz

Ertuğrul Günay: Galataport projesi tarihi dokuyu bozamaz

Eski Turizm Bakanı, kıdemli turizmci Bahattin Yücel evsahipliği yaptı, 30 yıldır turizmcilik yapan meslektaşlarını bir a



Sultanahmet'teki Armada Oteli'nin arkası Sultanahmet Camii, önü Marmara. Biz, sohbetimizde Karaköy'e uzanıyoruz Bakan Ertuğrul Günay ile.

“Dolmabahçe Sarayı'ndan başlayıp, İstanbul Modern'e kadar olan alan için tarihi dokunun irdelenmesi için Anıtlar Koruma Kurulu'na başvurdum. Dolmabahçe, Valide Sultan Camii, Molla Çelebi Camii, Osmanlı'nın 1. Parlamento Binası, Nusretiye Camii, Saat Kulesi, Kılıç Ali Paşa Camii ve yanındaki hamam, denizden bakınca inci gerdanlık gibi. İncilerin arasına sarımsak, patlıcan, domates takılmaz. Önünde, arkasında, İstanbul'un siluetini bozacak hiçbir yapı olmaması lazım. Kurul'dan rapor çıksın peşine düşeceğim, olmadı savcılığa başvuracağım.”

Bakan Ertuğrul Günay ısrarlı olursa ve başarırsa, bu tarihi dokuya daha sonradan eklenti yapılmış barakalar, çirkin yapılar yıkılacak.

Aklımıza Galataport projesi geliyor. Başbakan Erdoğan'ın çok önemsediği proje. Yapılması için düğmeye basıldığında, köstekler çıkmıştı.

Bildiğimiz Galataport projesi için yeniden hazırlıklara başlanıldı.

Ertuğrul Günay'a “Sizin bu çalışmanız Galataport projesine destek mi olacak, engel mi?” diye soruyorum.

Biraz kızıyor. “Siyasete girme” diyor ve ekliyor: “Galataport yapılacaksa da, tarihi dokuyu bozamaz.”

Çok merak ediyorum, Karaköy projesiyle kabineden yeni bir Abdüllatif Şener mi çıkar, Başbakan Erdoğan'ı memnun edecek sonuç mu?
Radikal/Funda Özkan


Geri Dön