27 / 04 / 2024

Erzincan'da kentsel dönüşüm çevre alanında 1,000 proje hayata geçirildi!

Erzincan'da kentsel dönüşüm çevre alanında 1,000 proje hayata geçirildi!

2009 itibariyle yatırım atağına gecen Erzincan'da kentsel dönüşümden çevreye, altyapıdan kültürel çalışmalara 100 baslık altında 1.000 projeye imza atıldı. Belediye Başkanı Yüksel Çakır, "Başarının arkasında özveriyle çalışan büyük bir ekip var" dedi..



2009'dan bu yana Erzincan'da birçok önemli projeye imza atan Erzincan Belediyesi, tarihinin en büyük yatırımlarım yürütüyor. Belediye Başkanı Yüksel Çakır'ın başkanlığında son 4 yılda kentsel dönüşümden, çevresel dönüşüme, imar ve şehircilik çalışmalarından, yol kaldırım ve alt yapı çalışmalarına, sosyal ve kültürel aktivitelerden, halkla ilişkilere 100 başlık altında 1.000 projeye imza attı. Yürütülen çalışmalar Başkan Çakır'a 3 kez Yılın Belediye Başkanı ödülünü kazandırırken, 3 proje de örnek uygulama seçilerek ülke genelinde hayata geçirildi. 


Başkan Çakır'a ödül üstüne ödül Taksim Mahallesinin kentsel dönüşümü, saat kulesi ve çevresindeki sosyal dokuların inşası, yeni otogar, kent içi ulaşım sistemi, 85 yeni park inşası, kişi başına 25 metrekare yeşil alan hedefi, Cansuyu Projesi ve diğer altyapı çalışmaları, üst yapı projeleri ve asfalt hamlesi, kaldırımlar, meydanlar, havuzlar, yeni bir bulvar inşası gibi çalışmalar fiziki çalışmalar önemli proje başlıkları arasında. Başkan Çakır'ın örnek katılımcı yönetim uygulamaları da ödüle layık görüldü. 


Yürütülen sosyal ve kültürel çalışmalar ile, senenin her haftası bir ya da birkaç kültürel etkinliğe imza atan Erzincan Belediyesi, dezavantajlı grupları gözeten sosyal belediyecilik anlayışının örnek uygulamalarını da başarıyla sergiliyor. 


Erzincan için ter döken bir ekip Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, belediyenin yatınmlan ve çalışmalann arkasında özveri ile çalışan büyük bir ekip olduğunu belirterek, " Proj elendiren mühendislerimizden, sahada çalışmayı yapan işçilerimize kadar, başkan yardımcılarından, müdürlerden, alın teri döken personelimize kadar çok büyük bir gayret, ve emek var bu çalışmaların gerisinde. Hepsinden önemlisi de çok ciddi bir siyasi irade var arkamızda. Başbakanımızın yerel yönetimlere bakış açısı ve bizim önümüzü açan politikaları bu projelerin bu günlere gelmesinde en büyük etkenlerdir" dedi


Star Gazetesi


Geri Dön