28 / 04 / 2024

Erzincan'daki 76 eserin açılışı yapıldı!

Erzincan'daki 76 eserin açılışı yapıldı!

Erzincan'da gerçekleştirilen toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Vatandaşlarımızın konut ihtiyacını karşılamak amacıyla konutta kampanya başlattık. Hem faiz oranları düşürülüyor hem de vadeler uzuyor." dedi.




Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Başbakan Binali Yıldırım, Merkez Spor Salonu'nda düzenlenen 76 eserin toplu açılış törenine katıldı.

Başbakan Yıldırım, baba ocağı Erzincan'a müjdelerle geldiğini, hasret gidereceklerini, kalbine ilk aşk ateşinin Erzincan'da düştüğünü belirterek, "Dağlarında mor sümbüllü bağım var, bağlarında üzüm dolu yaprağım var. Dumanlı Yaylası'nda otağım var." dedi.


- "Şehrimiz marka olacak"

Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden Anagold 24 Erzincanspor'a başarılar dileyen Başbakan Yıldırım, şu şekilde konuştu:

"Son dönemeçteler. İnşallah başarılı olurlar. Şehrimiz marka olacak. Yakında Erzincan'a yakışır bir stadyumun da temelini atacağız. Erzincan, şehrine sahip çıktığın gibi takımına da sahip çıkacaksın değil mi? Bu statları boşuna yapmıyoruz. Gençlerimiz, başarıdan başarıya koşsun diye yapıyoruz. Kayı köyünden çıkan ve memleket aşkıyla yollara düşen bu evladına sahip çıktığınız için sizlere binlerce kez teşekkür ediyorum."

Başbakan Yıldırım, Erzincan ile kalpten kalbe uzanan yollarının olduğunu, Erzincan'ı ihmal etmedikleri gibi Türkiye'yi de ihmal etmediklerini, yeni yatırımların açılışını yaparak Erzincan'ın değerine değer katacaklarını söyleyen Yıldırım, "Artık açılışlara yetişemiyoruz. Her tarafta onlarca yüzlerce eser var. Çareyi toplu açılışta bulduk. Toptan açılış yapıyoruz." dedi.

AK Parti'nin, "16 yıllık iktidarın adı" olduğunu, AK Parti deyince akla köprüler, bölünmüş yollar, tüneller, havalimanları, hastaneler, hızlı tren ve barajların geldiğini, Türkiye'nin partisi AK Parti'nin, istikrar ve güvenin teminatı olduğunu dile getiren Yıldırım, şu şekilde konuştu:

"Yatırımlar bakımından ülkemizin cazibesini daha da artıracak adımları atıyoruz. Vatandaşla devlet arasındaki anlaşmazlıklara noktayı koyuyoruz. Birkaç gün önce kanun çıktı, bütün borçlar yeniden gözden geçiriliyor, bir barış, bir uzlaşma, vatandaşla el sıkışma dönemi başlıyor. Olur ya borcunuz vardı ödemediniz. O, takibe girdi, faizleri var. Bunların hepsini uzlaşacak ve el sıkışacak yasal düzenlemeyi yaptık. Ayrıca piyasayı hareketlendirmek, vatandaşlarımızın konut ihtiyacını karşılamak amacıyla konutta kampanya başlattık. Hem faiz oranları düşürülüyor hem de vadeler uzuyor. Tapu harçlarını da aşağı çektik. Çünkü biz önce milletim, önce ülkem diyoruz."


- "Erzurum ve Erzincan Şeker Fabrikalarını birleştirdik"

Turna Çayırı Barajı'nın bu sene tamamlanacağını belirten Yıldırım, Ballı Barajı'nı yapıldığında gövde yüksekliğini 91 metreye çıkaracaklarını, böylece pahalı sulamanın sona ereceğini, normal sulamaya geçileceğini söyledi.

Erzincan Şeker Fabrikası üzerine kafaları karıştıranlar olduğunu söyleyen Yıldırım, "Erzincan Şeker Fabrikası ile Erzurum Şeker Fabrikasını birleştirdik. İkisi beraber çok daha fazla kapasiteyle çalışacak. Kardeşlerimize, çok daha iş aş kapısı olacak. Orada 6 ay çalışan kardeşlerimizin de 10 ay çalışması için karar verdik, onu da onayladım. Hayırlı, uğurlu olsun." diye konuştu.

Yapılan eserlerin Erzincan'a hayırlı olması temennisinde bulunan Yıldırım, emeği geçen herkese teşekkür etti. Başbakan Binali Yıldırım, Hacı Ali Akın'ın yaptırdığı bir okulun açılışını gerçekleştireceklerini söyledi.


Geri Dön