03 / 05 / 2024

Erzurum'daki et entegre tesisinin inşaatına başlanıyor!

Erzurum'daki et entegre tesisinin inşaatına başlanıyor!

Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler: ''Katma değer anlamında kentin ekonomisinde çok etkili olacağına inandığımız et entegre tesisimizin ihalesini yaptık. Yakın bir zamanda inşaatına başlıyoruz''



Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Türkiye'nin en modern et entegre tesisinin Erzurum'da kurulacağını belirterek, ''Gelecekte katma değer anlamında kentin ekonomisinde çok etkili olacağına inandığımız et entegre tesisimizin ihalesini yaptık'' dedi. 

     Küçükler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl belediye olarak her yıldan çok daha fazla bir yatırım içerisine girdiklerini belirterek, belediyenin bütçesinin üzerinde bir çalışma yaptıklarını söyledi. 

     Şehrin bir çok noktasında kentsel dönüşüm ve yenileme alanı çalışması yapıldığını anımsatan Küçükler, belediye olarak büyük projeleri hayata geçirdiklerini ifade etti. 

     Bazı projelerin Erzurum için hayati önem taşıdığını vurgulayan Küçükler, şunları kaydetti: 

     ''Bunlardan birisi kent için hayati önem ifade eden, kış turizmi kadar önemli olan hayvancılık meselesidir. Bilindiği üzere Türkiye'de en fazla büyükbaş hayvancılığın yapıldığı şehirdir Erzurum. Biz Türkiye'nin en modern et entegre tesisini Erzurum'da kuracağız. Gelecekte katma değer anlamında kentin ekonomisinde çok etkili olacağına inandığımız, et entegre tesisimizin ihalesini yaptık. Yakın bir zamanda inşaatına başlıyoruz. Önümüzdeki yılda inşaat çalışmalarını bitirmeyi hedefliyoruz.'' 

     Et entegre tesisinin kurulmasıyla hayvancılığın daha da gelişeceğini vurgulayan Küçükler, kentin et ve et ürünlerinde kendi markasını oluşturacağını, besicinin de bundan kar edeceğini bildirdi. 

     Kurban bayramlarında büyükbaş hayvanların canlı olarak batı illerine götürüldüğünü dile getiren Küçükler, ''Et entegre tesisi kurulduktan sonra bölgede beslenen hayvanlar burada işlenecek. Böylece hem bölgemiz kalkınacak hem de besici kar edecek'' diye konuştu. 

AA


Geri Dön