28 / 04 / 2024

Erzurumlu emlakçılar kuaförlük ve kahvecilik de yapıyor!

Erzurumlu emlakçılar kuaförlük ve kahvecilik de yapıyor!

Erzurumda emlakçılık işiyle uğraşan esnaf, 'emlakçılar odası' olmayınca, bürokrasi gereği kuaförler, matbaacılar ve kahveciler odasına kayıt yaptırmak zorunda kaldı



Erzurumda emlakçılık işiyle uğraşan esnaf, 'emlakçılar odası' olmayınca, bürokrasi gereği kuaförler, matbaacılar ve kahveciler odasına kayıt yaptırmak zorunda kaldı.
Emlakçılara bu çözümü geliştirmek zorunda bırakan olay şöyle gelişti: Emlakçılık yapan esnafın sayısı 100 sayısının altında kalınca 'emlakçılar odası' kurulamadı. Ruhsat, vergi sicil numarası almak zorunda olan emlakçılar çözümü, Berberler ve Kuaförler Odası, Matbaacılar Kırtasiye ve Tabelacılar Odası ile Otel ve Kahveciler Odasına kayıt yaptırmakta buldu.
Abbas Meral de bu emlakçılardan biri. "Ruhsat alabilmek için mutlaka bir odaya kayıtlı olmak zorundasınız" diye konuşan Meral, "Bazı arkadaşlar Matbaacılar Odası'na kayıt yaptırmış. Kuaförler Odası Başkanı'nı tanıyordum, rica ettim. Ben de buraya kayıt yaptırdım" dedi.

500 ÜYE ŞART
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat ise, şu anda oda kurabilmek için 500 üyenin şart olduğunu belirterek, "1970-1975 arasında 50 üyesi olan oda kurabiliyordu. Daha sonra 100 üyesi olan oda kurabilecek hale geldi. Yeni 5362 sayılı yasaya göre de rakam, 500'e çıkarıldı. İlimizde böyle bir meslek dalında bu kadar üye bulmak mümkün değil. Oda kuramadığınız zaman da belli meslek gruplarını en yakın meslek grubuna vermek durumundayız. Erzurumda kayıtlı 18 emlakçı var. Bunlardan 11i Matbaacılar Kırtasiye ve Tabelacılar Odasına, 6sı Otel ve Kahveciler Odasına, 1i de Berberler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıt yaptırmış." AA Ayşe Yıldız
"


Geri Dön