28 / 04 / 2024

Esas Gayrimenkul Anadolu'da 5 AVM yatırımı yapacak!

Esas Gayrimenkul Anadolu'da 5 AVM yatırımı yapacak!

Esas Holding bünyesinde faaliyet gösteren Esas Gayrimenkul. Anadolu illerinde bu yıl içinde 2, 2016 yılında da 3 yeni AVM yatırımı daha yapmayı planlıyor.



Şirket, bu kapsamda 500 milyon dolar yatırım yapacak. Çanakkale'de yarın açılışı yapılacak Esas 17 Burda AVM'nin tanıtım toplantısında konuşan Esas Gayrimenkul CEO'su Kazım Köseoğlu, yurtdışında da Kuzey Avrupa'da özellikle Almanya ağırlıklı bir portföy yatırımı için çalıştıkların açıkladı. 



Köseoğlu şunları söyledi: 


2016'da 500 bin metrekare kiralanabilir alana ulaşma hedefi 

"Esas 17 Burda projemizi 85 milyon dolar yatırımla hayata geçiriyoruz. Bu yıl içinde Kocaeli ve Bolu'da birer AVM yatırımı daha yapacağız. 2016'da da üç yeni AVM yatırımı daha hedefliyoruz. Ofis yatırımı dayapıyoruz. Bu kapsamda 2015 sonunda AVM ve ofis olarak 200 bin-220 bin metrekarelik toplam kiralanabilir alana ulaşmış olacağız. 2016'da ise toplam kiralanabilir alan hedefimiz 500 bin metrekare. Tüm bunlar için 500 milyon dolar yatırım yapacağız ve 3 bin kişilik istihdam yaratacağız." 



Toplam yatırım yurtdışıyla birlikte 1.5 milyar dolar 

Esas Gayrimenkul'ün İngiltere merkezli yatırımları da bulunuyor. Esas Gayrimenkul'ün yurtdışında İngiltere merkezli olmak üzere 8 AVM ve 11 ofis binası, New York Manhattan'da bir otel, iki ofis projesi bulunuyor. Türkiye'de sıfırdan yatırım yapan şirket, yurtdışında ise portföy yatırımı şeklinde ilerliyor. Bu kapsam da Kuzey Avrupa ile ilgili portföy yatırımılarım yakın zamanda netleşeceğini açıklayan Köseoğlu şöyle konuştu: "Kuzey Avrupa'da yeni yatırımlar yapmayı planlıyoruz. 3-6 ay içinde bunu açıklayacak duruma gelebileceğiz. Özellikle Almanya ağırlıklı bir portföye ilgimiz devam ediyor." Şirketin şu ana kadarki yurtiçi ve yurtdışı toplam yatırımı 1.5 milyar doları geçti. Gayrimenkulün, Esas Holding'in büyüme stratejisi içinde öncelikli sektörlerden biri olduğunu belirten Esas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı ise yatırımların finansmanında özkaynağm yanı sıra dış finansmana da başvurduklarını belirterek şunları söyledi: "En az yüzde 50 dış kaynak kullanıyoruz. Bazı projelerde, özelr likle yurtdışındaki projelerimizde dış kaynak kullanımımız yüzde 80'e kadar çıkabiliyor." 



Esas 17 Burda yılda 8 milyon ziyaretçi ağırlayacak 

Çanakkale'nin ilk AVM'si olan Esas 17 Burda projesi 85 milyon dolar yatırım ile hayata geçti. Yarın açılışı gerçekleştirilecek olan AVM, 34 bin metrekare kiralanabilir alanı ile 130 mağazaya ev sahipliği yapacak. Kiralanabilir alanın yüzde 20'sini yerel markalara ayıran AVM içerisinde 800 kişiye doğrudan 2 bin 500 kişiye de dolaylı istihdam sağlayacak. Esas 17 Burda projesinin ayda 550 - 600 bin, yılda 8 milyon ziyaretçi ağırlaması hedefleniyor. Esas 17 Burda projesinde bin 800 metrekarelik sinema alanı ve toplamda 8 adet sinema salonu ve bin 750 metrekarelik eğlence alana sahip. AVM'nin food court alanı ise 2 bin metrekare. 



Dünya


Geri Dön