27 / 04 / 2024

Metro, AVM yatırımı yapacak!

Metro, AVM yatırımı yapacak!

Taşımacılık şirketi Metro, AVM yatırımı yapmaya soyundu



Şirketin CEO'su Ömer Bilgiseven, Türkiye'de olmayan bir konsepti ülkeye getireceklerini belirterek, "Kendi arazilerimizi değerlendireceğiz. Bildiğiniz AVM'lerden yapmayacağız" dedi.

Almanya merkezli alışveriş merkezi (AVM) yatırımcısı Prime Development ile iyi niyet mektubu imzaladığını açıklayan Metro Ticari ve Mali Yatırımlar AŞ, Türkiye'de olmayan bir konseptle AVM yatırımlarına başlayacaklarını açıkladı. Taşımacılık alanında faaliyet gösteren şirket, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı özel durum açıklamasında, Prime Development Proje Geliştirme Limited Şirketi ile Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding AŞ arasında Edirne ili öncelikli olmak üzere ticari alışveriş merkezleri yapmak için iyi niyet mektubu imzalandığını kaydetti.

'KENDİ ARAZİLERİMİZİ DEĞERLENDİRECEĞİZ'
Konuyla ilgili görüşünü aldığımız Metro Group CEO'su Ömer Bilgiseven, yerli ve yabancı firmaların yarattığı rekabet ortamında nasıl sıyrılacaklarına yönelik soruyu, "Bizim konseptimiz çok farklı olacak. Türkiye'de olmayan bir şey yapacağız. Bunlar, bildiğiniz AVM'lerden değil" dedi.

Şirketin portföyünde pek çok gayrimenkul olduğunu kaydeden Bilgiseven, "öncelikli amacımız bunları değerlendirmek" diye konuştu. Bilgiseven, yatırım için ilk hedeflerinin Edirne olduğunu ifade etti.
Menekşe Ataselim/Habertürk


Geri Dön