27 / 04 / 2024

Esenler Belediyesi'nden satılık imarlı arsa!

Esenler Belediyesi'nden satılık imarlı arsa!

İstanbul İli Esenler Belediye Başkanlığı, İstanbul Esenler Atışalanı'nda yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu arsa akaryakıt ve servis istasyonu imarlı.



İstanbul İli Esenler Belediye Başkanlığı, İstanbul Esenler Atışalanı'nda yer alan arsayı satışa çıkardı. Satışa çıkarılan arsa 2 bin 404 metrekare alana sahip.

Akaryakıt ve servis istasyonu imarlı arsanın muhammen bedeli 97 milyon TL, geçici teminat bedeli ise 2 milyon 910 bin TL olarak belirlendi.

Yatırımcıların radarına giren arsanın satış ihalesi 23 Kasım 2023 tarihinde saat 11.00'de gerçekleştirilecek.

TAŞINMAZ SATILACAKTIR
İstanbul İli Esenler Belediye Başkanlığından:

1) 6306 sayılı Kanun kapsamında afet (deprem) riski altındaki yapıların dönüşümünde afet riski alanların tahliyesinde, tasfiyesinde, inşasında, rezerv ve riskli alanlarda yapılacak olan Belediye Hizmet Binaları, Eğitim Yapıları, Dini Tesis Alanları, Kültür Tesisleri, Sosyal Donatı, Engelsiz Yaşam Alanları, Spor Salonları vb. yapıların inşasında kullanılmak amacıyla aşağıda tapu kaydı ve niteliği belirtilen Esenler Belediyesi mülkiyetinde bulunan imar planlarında Akaryakıt ve Servis İstasyonu alanındaki taşınmaz mal, İhale Komisyonu (Belediye Encümeni)
tarafından 23.11.2023 günü saat 11.00 de 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35/a maddesi gereğince yapılacak ihaleyle satılacaktır.
2) Tapu Taşınmaz Bilgileri:
MAHALLE/KÖY : Atışalanı
ADA : 1657
PARSEL : 1
ALAN : 2.404,01 m²
MUHAMMEN BEDEL : 97.000.000,00 TL (Doksan Yedi Milyon Türk Lirası)
GEÇİCİ TEMİNAT : 2.910,000,00 TL (İki Milyon Dokuz Yüz On Bin Türk Lirası)
İmar Durumu Bilgileri: Akaryakıt ve Servis İstasyonu alanında kalmaktadır.

Esenler Belediyesi nden satılık imarlı arsa!

İhale Esenler Belediye Başkanlığınca 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/a maddesi gereğince, yapılacaktır. İhale Komisyonu Belediye Encümeni’dir.
Şartname, idarenin adresinde görülebilir ve 20.000,00 TL (Yirmi Bin Türk Lirası) karşılığı Esenler Belediye Başkanlığı, Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü Birlik Mah. Mehmet Akif İnan Cad. No: 6- 8 Esenler/İstanbul adresinden satın alınabilir. İhaleye katılabilmek için;
a) İstekliler söz konusu gayrimenkulün satış ihalesine katılabilmek için geçici teminat bedelini yatırdığına dair makbuz veya süresiz Geçici Teminat Mektubunu ibraz edecektir.
b) İhaleye iştirak edecekler bedeli karşılığında, şartname satın almak zorundadır ve şartları da kabul etmiş sayılır.
c) Gerçek Kişiler için, T.C. Kimlik Kartı veya Nüfus cüzdanı sureti, İkametgâh Belgesi (Nüfus Müdürlüğünden)
d) İsteklinin, Tüzel kişi olması halinde, ilgili mevzuatı gereği kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,
e) Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren İmza Beyannamesi veya İmza Sirküleri.
f) İsteklinin, Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,
g) Şirket ya da şahıslardan istenen belgelerin asıl olması gerekmektedir.
h) İhale dosyasını idareden satın aldığına dair (şartname bedeli) makbuzu.
ı) İsteklinin ortak girişim olması halinde, her bir girişimci yukarıda (Tüzel veya Gerçek kişi) belgeleri ayrı ayrı sunacaklardır.
Tebligata elverişli adrese sahip olmak, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve ilgili Yönetmelik’te belirtilen niteliklere haiz olmak, yine anılan Kanunun ve yönetmelikte açıklanan biçimde teklifte bulunmak ve geçici teminatı yatırmak şarttır.
İhale Komisyonu (Belediye Encümeni) ihaleyi yapıp, yapmamakta serbesttir. Komisyonun ihaleyi yapmama kararına itiraz edilemez.
İhaleye katılım belgeleri (dosyası) ihale günü saat 10:00’ a kadar Esenler Belediyesi
Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ne teslim edilebilir.

Bu iki ilde konut satışlarında sert düşüş! Almak isteyen alamadı, satmak isteyen de satamadı!

Dirençli binalar artık tercih değil zorunluluk! Marmara depreminde sanayinin çarkları durabilir! 

Tapu sahiplerini yakından ilgilendiriyor! Paranızı geri alabilirsiniz!


Geri Dön