07 / 05 / 2024

Esenler'de Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl kutlamaları devam ediyor!

Esenler'de Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl kutlamaları devam ediyor!

Esenler Belediyesi, tarihimizin en büyük destanlarından biri olan Çanakkale Zaferi'ni çeşitli etkinliklerle kutlamaya devam ediyor. Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı kapsamında Esenler’de 100 bin kişiye "Arpa Ekmeği" ikram edildi.



Esenler Belediyesi, tarihimizin en büyük destanlarından biri olan Çanakkale Zaferi'ni çeşitli etkinliklerle kutlamaya devam ediyor. Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı kapsamında Esenler’de 100 bin kişiye, Çanakkale Şehitlerinin hoşafa katık ettiği "Arpa Ekmeği" ikram edildi.


Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılında Lübnan, Bosna, Arnavutluk, Bulgaristan, Makedonya, Yunanistan, Kosova, Romanya, Ürdün, Filistin, Suriye ve Libya’dan gelen Çanakkale şehitlerinin torunları ile Barış Ekmeği pişiren Esenler Belediyesi, büyük destanın isimsiz kahramanlarını bir kez daha yâd etti.


Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Dörtyol Meydanı'nda düzenlenen Arpa Ekmeği Dağıtım Programına; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran ve AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Mahmut Doğan ile vatandaşlar katıldı.


KAHRAMANLARIN BİR GÜNLÜK KUMANYASI

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, 100'üncü yılını kutladığımız Çanakkale Zaferi'nin önemli bir dönüm noktası olduğuna işaret ederek, "Bu Arpa Ekmeği, kahraman askerlerimizin bir günlük kumanyası. Bu kahramanlar, bu ülkeyi bize emanet edip, özgürce yaşamamızı sağlayan, canlarını feda edenlerdir. Çanakkale kazanılmasa bu meydanın adı Litros Meydanı olacaktı. İşte o kahramanlar, hayatları ile bizlere bugünün Türkiye'sini bıraktılar. Derdimiz ekmek dağıtmak değil. Bu Arpa Ekmeği ile kahramanlarımızın yaşadıkları zorlukları, yaptıkları fedakârlıkları anlatmak istedik. Çanakkale'nin yüksek ruhunu daha iyi anlaşıl ve gönüllerde yer bulsun istedik. İnşallah bu ekmeklerin her bir zerresi, bu toprakların bereketine, bu toprakların birliğine vesile olur" diye konuştu.


ESENLER İÇİN TARİHİ GÜN: 11 MAYIS

Konuşmasında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 11 Mayıs'ta Esenler'e geleceğini hatırlatan Başkan Göksu, sözlerini şöyle tamamladı: "11 Mayıs, Esenler için tarihi bir gün olacak. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, o gün bu meydanda yatırım değeri tam 60 milyar lira olan projeyi açıklayacak. Hepinizi 11 Mayıs Pazartesi günü buraya, Dörtyol Meydanı'na davet ediyorum".


DAĞITIMI 1915 ÇANAKKALE GÖNÜLLÜSÜ YAPTI

Başkan Göksu, konuşmasının ardından beraberindekilerle birlikte vatandaşlara, vatan için hayatlarının henüz baharında toprağa düşen şehitlerimizin hoşafa katık ederek yediği Arpa Ekmeği ikram etti. Arpa Ekmekleri, Çanakkale ruhunu anlatan kısa bir mektupla birlikte, 1915 öğrenciden oluşan Çanakkale Gönüllüleri tarafından ev ev, kapı kapı dolaşılarak tüm Esenler'e dağıtıldı.

 



Geri Dön