28 / 04 / 2024

Esenyurt Belediye Başkanı bölgedeki son durumu değerlendirdi!

Esenyurt Belediye Başkanı bölgedeki son durumu değerlendirdi!

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Esenyurt’ta sorun yok. Bölgedeki gelişmeyi çekemeyenler var. Mimarlar odası, Şehir Plancıları Odası ve bazı özel şahıslar bölgeyi karıştırmaya çalışıyor” dedi.



Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ile Demir İnşaat tarafından hayata geçirilen Ayışığı Vadi Evleri’nin sosyal tesis açılışında bir araya geldi. Esenyurt’ta onca provokasyona rağmen güzel işlerin yapılmaya devam ettiğini belirten Kadıoğlu, “Esenyurt’ta sorun yok. Bölgedeki gelişmeyi çekemeyip bölgeyi karıştırmak isteyenler var” dedi. 3-4 tane firmanın yaptığı hata yüzünden Esenyurt’ta kaçak yapılar yapıldığı havası yaratıldığının altını çizen Kadıoğlu, “Birkaç şirket bizim verdiğimiz ruhsatın dışında proje geliştirip maketten satış yaptılar. Biz de bunları mağdur etmemek için emsal artışı verdik. Önümüzdeki 1-2 hafta içinde yeni imar planları askıya çıkacak ve hiçbir sorun kalmayacak” şeklinde konuştu.

İşte tüm detayları ile o röportaj…


Ayışığı Vadi Evleri’nin sosyal tesis açılışındayız. Bu gece hakkında düşüncelerinizi alabilir miyim?

Esenyurt’ta Ayışığı Vadi projesi gibi çok sayıda nitelikli projeler hayata geçiriliyor. Onca provokasyona rağmen bölgede pırıl pırıl, yaşanabilir yaşam alanları oluşturuluyor. İnsanlar İstanbul’un o boğucu, sıkıcı semtlerinden Esenyurt’ta akın akın geliyorlar. Tahminen bu yıl Esenyurt’un nüfusu 70 bin daha artacak. Bunun yüzde 80’i İstanbul’un diğer semtlerinden geliyor. 


ESENYURT’TA SORUN YOK


Esenyurt’ta çok güzel işler yapılıyor diyorsunuz ama bölge daha çok yaşanan sorunlarla gündemde. Ne diyeceksiniz bununla ilgili?

Sorun diye bir şey yok. 3-4 tane firma yanlış bir şey yaptı ve sesleri de fazla çıktı. Biz de seslerini ayarlarız geçer gider. Biz bu sorunları çözmeye çalışıyoruz. İnşaat sektöründe her yerde her zaman sorun vardır. Bunu siyasi bir boyuta taşımak yanlış. Gelsin baksınlar, yapılan işler ortada. İnsanlar mutlu…Herkesin dediği gibi Esenyurt’ta kaçak bina yapılıyor filan böyle bir şey yok. 


ESENYURT’U KARIŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR


Yaşanan sorunlarda kimi Esenyurt Belediyesi suçludur diyor kimi Büyükşehir Belediyesi kimi ise firmalar… 

Biz aştık bunları. Bizim planlarımız iptalinden kaynaklanan bir karışıklık oluştu. Ruhsatlı binalar inşaata devam etsin mi etmesin mi derken bu süreçte olay mahkemeye intikal etti. Danıştay kararı ile bizim planlarımız tescil edildi. Sonra o planlar yenilendi. Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası ve bazı özel şahıslar burayı sürekli karıştırıyorlar. Esenyurt gibi yerlerin başında sıkıntı maalesef çok fazla. Siyasi olarak da “Niye burası bu kadar gelişiyor, biz yapamadık siz yaptınız” noktası var. Ondan dolayı biz sıkıntı çekiyoruz. Biz yolumuza devam ediyoruz. Günlük 10-15 tane yeni ruhsat veriyoruz. Kentsel dönüşümde de çok mesafe aldık. Şimdi çok farklı bir yatırıma giriyoruz. 


ESENYURT’A TERMAL OTEL


Nedir bu yatırım?

Termal otel işine giriyoruz. Türkiye’nin en kaliteli suyunun olduğu termal otel işine gireceğiz. 1 otel yapıldı. Biz belediye olarak 3 tesisi birden halka açmak istiyoruz. 2 otel ruhsatı şu an müracaatta onları da değerlendiriyoruz. 

Esenyurt’ta 8 parselden 4’ünün yeni imar planı askıya çıktı. Diğer 4 parsel ne zaman onaylanır?

4 parsel askıya çıktı, 4’ü de büyükşehirden bugün yarın gelecek. Ufak tefek kelime hataları vardı o nedenle meclis kararına gönderildi tekrar. Ciddi sorun yok yani. 


ESENYURT’UN SUYU DURGUN


Peki Esenyurt’ta sular ne zaman durulacak? 

Esenyurt’un suyu durgun. Şu anda biz Ayışığı Vadi Evleri projesindeyiz. Burayı Hamit Demir bey yaptı. Hamit bey yarın başka bir projesinde finansal krize düşebilir, insanlık hali. Bu her yerde, herkeste olabilir. Bizim plan açısından, imar açısından şu anda bir sıkıntımız yok. 


Yaşananlar bölgenin gelişimini engelliyor diyenler var...

Hayır. Esenyurt gelişmeye devam ediyor. Yabancıların da bölgeye büyük bir ilgisi var. Bizim bir sıkıntımız yok. 


Başkanım sorun yok diyorsunuz ama bölgede çok sayıda mağdur vatandaş var. Parasını vermiş ama sorunlardan dolayı bir türlü evini alamayan insanlar var…

Sorun yok, bana sorun demeyin tekrar. 4-5 tane şirket var onları az önce konuştuk. Onlarda da 1/5000’lik uygulamada kendi hatalarından kaynaklanan; bizim verdiğimiz ruhsatların ötesinde inşaat yapmak değil, maket satışı yapmaktan kaynaklanan sorunlar oluştu. İnsanlar mağdur olmasın diye bunlara biz emsal artışı verdik. Bunlara önümüzdeki haftadan itibaren tadilat ruhsatı vereceğiz ve yollarına devam edecekler. 


Röportajın videosu için tıklayınız


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön