06 / 05 / 2024

Esenyurt HEP İstanbul projesinin temeli atıldı!

Esenyurt HEP İstanbul projesinin temeli atıldı!

İstanbul Esenyurt’ta Tekfen Emlak Geliştirme tarafından hayata geçirilen HEP İstanbul konut projesinde temel atıldı. 500 milyon TL yatırım değerine sahip projede 1424 daire yer alacak.



Temel atma törenine katılan Tekfen Grup Şirketler Başkanı Osman Birgili, Tekfen’in bugüne kadar yaptığı en büyük emlak yatırımının yaklaşık 5 bin kişiye ev sahipliği yapacağını ifade etti. Projedeki dairelerin yüzde 45’inin satıldığını belirten Tekfen Emlak Geliştirme Genel Müdürü Ömer Egesel, 2016 yılı sonunda teslimlere başlayacaklarını söyledi. Tekfen’in Esenyurt’a yatırım yapmasından memnuniyet duyduklarını belirten Esenyurt Belediye Başkanı Necmi  Kadıoğlu, bölgenin termal su kaynağı olduğunu ve bu nedenle konut projeleri içine termal tesisler eklenmesi gerektiğini dile getirdi.


EMLAKTA BÜYÜYECEK


Altyapı, enerji ve tarım sanayi yatırımları da olduğunu hatırlatan Birgili, grupta emlak yatırımlarına ağırlık verme kararı aldıklarını söyledi. Birgili, “Gayrimenkulü bugüne kadar ihmal ettik. Ancak HEP İstanbul projesiyle tekrar başladık. Bununla birlikte Rönesans Grubu ile birlikte  İzmir  Bayraklı’da eşit ortaklıkta bir proje daha geliştireceğiz” dedi.  Yenilenebilir enerji yatırımlarına da sıcak baktıklarını belirten Birgili, güneş ya da rüzgar enerjisi yatırımı planladıklarını kaydetti. Uluslararası piyasada petrol fiyatlarının değer kaybetmesi ile Türk firmalarını yeni pazarlar bulma konusunda harekete geçirdiğini belirten Birgili, “Konsantrasyonumuzu Türkiye’ye çevirdik” dedi. Ağırlıklı olarak doğalgaz ve petrol zengini olan ülkelerde faaliyet gösterdiklerini belirten Birgili, “ Herkeste bir yavaşlama, mevcut projeleri ağırdan alma, bütçeleri kısma gibi davranışlar var. Irak ve Azerbaycan’da duraklamalar olsa da buradan elimizi ve eteğimizi çekmeyeceğiz. Ayrıca TANAP var, Star Rafinerisi için hala umudumuz var. 3. köprü bağlantı yolları da var. Seçimden sonraya ertelenen ihaleleri gözlüyoruz” dedi. 



Hürriyet





Geri Dön