03 / 05 / 2024

Eski ehliyetlerini yenilemeyenler yandı!  Yüklü cezası var!

Eski ehliyetlerini yenilemeyenler yandı!  Yüklü cezası var!

Eski tip sürücü belgelerinin yenilenmesi için tanınan süre 31 Aralık 2022'de bitiyor. Sene sonuna kadar yenilenmeyen eski sürücü ehliyetleri geçerliliğini yitirecek.



"YILIN SON AYINI, SON GÜNLERİNİ BEKLEMEYİN!" 

Yeni tip sürücü belgesi için ALO 199, "ALO 199 Mobil Uygulama" veya "nvi.gov.tr" adresinden randevu alınabiliyor. Fakat Amasya Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürü Zehra Şahinler, randevu alamayan kişilere mesai sonrası 17.00 - 19.00 saatleri arasında hizmet verilebileceğini duyurdu.  Zehra Şahinler, “Başvuru yoğunluğundan kaynaklı muhtemel mağduriyetlerin önüne geçebilmek için vatandaşlarımızın senenin son ayını, son günlerini beklememeleri önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı.

BELGE ÜCRETİ VERGİ DAİRESİNE ÖDENECEK!

Sürücü belgesini yenilemek isteyen kişilerin  aile hekiminden "sürücü olur" raporu alması ve son 6 ay içerisinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf ile vergi dairesi müdürlüklerine, "http://ivd.gib.gov.tr" internet adresi üzerinden sanal pos uygulamasıyla kredi kartı veya banka kartı aracılığıyla ya da anlaşmalı bankalara 15 TL yatırması gerekiyor. Müracaat işlemlerinin tamamlanmasının ardından Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi'nde (MERNİS) adresi bulunan kişilerin yurt içinde verecekleri herhangi bir adrese sürücü belgelerinin teslimatı gerçekliyor. 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön