13 / 05 / 2024

Eski tapu kayıtları nasıl bulunur?

Eski tapu kayıtları nasıl bulunur?

Tapu işlemleri sırasında eski bir tapuya ulaşılmak gerekebilir. Bu durumda vatandaşlar eski tapu kayıtları nasıl bulunur? sorusu yanıtlanmayı bekleyen sorulardandır.



ESKİ TAPULAR NEREDE BULUNUR? ESKİ TAPULAR NEREDE OLUR?

Taşınmazın yerini bilinmiyorsa, kayboldu ya da çalınmış ise eski tapunun cilt sayfa sırasını bilmeniz ve ilgili tapu müdürlüğüne başvurmanız gerekmektedir. Dedenizin, annenizin, babanızın ya da başka bir aile büyüğünün kadastro sonrası oluşmuş tapusunun satılmış olabileceğini eğer düşünüyorsanız, herhangi bir tapu müdürlüğünden dedenizin veya yakınınızı pasif tapu kayıtlarını bilgisayar yardımı ile bulabilir tapuya ulaşabilirsiniz.

TAPU GEÇMİŞİ NASIL ÖĞRENİLİR? TAPU GEÇMİŞİNE NASIL ULAŞILIR?

Tapu geçmişi nasıl öğrenilir sorusu sıkça sorulan sorular arasında yer alır. Öncelikle e-devlet sistemi üzerinden http://www.turkiye.gov.tr/tapu-bilgileri-sorgulama linkine tıklayıp buraya giriş yapmanız gerekmektedir. Site açıldıktan sonra T.C. kimlik no ve e-Devlet şifresi ile giriş yapmalısınız. Birinci yani bu adımı tamamladıktan sonra ikinci adımdan 'Tapu bilgileri sorgulama' butonuna tıklayarak sorgulama işleminizi başlatabilir ve ilgili tapuya ulaşabilirsiniz.

ESKİ OSMANLI TAPUSUNA NASIL ULAŞILIR?

Eski tapular sorgulatılabilir bunun yanında Osmanlı tapuları, atalardan kalan tapular da araştırılabilir. Bu konuda da sorular sorulmaktadır. 15. ve 17. yüzyıllarda vergi amaçlı tutulan ilk tapu tahrir defterlerinin yaklaşık yüzde 80'i İstanbul'da Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğünün Osmanlı Arşivi Dairesi Başkanlığı, dairesinde tutulmaktadır. Sonraki dönemde tutulan ve yaklaşık yüzde 20'sini içeren kısmı da Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü arşivinde tutuluyor. İsteyen atalarından kalan miras olduğunu veya tapu olduğunu düşünenler buradan da ilgili tapulara ve bilgilere ulaşabilir.

Dededen, anneanneden veya başka bir yakınından kalan miras nasıl öğrenilir? sorulan sorular arasında.  Bir kimsenin mirasçı olup olmadığı, mirasçılara hangi oranda ne kadar miras kaldığı veraset ilamında belli oluyor. Mirasçılık belgesi olarak da bilinen ilamı almak için Sulh Hukuk Mahkemesi'ne ya da noterlere başvuruda bulunabiliyor.

İslam Memiş’ten beklenmedik piyasa yorumu! İşte detaylar!

Fed faiz kararından sonra altının durumu! Gram, çeyrek, cumhuriyet altını…

1 yıllık kira sözleşmesi yenilenmezse ne olur?


Geri Dön