27 / 04 / 2024

AÖF kayıt yenileme ne zaman? Kayıt yenileme süreci uzatıldı mı? Ders kayıtları nasıl yapılır?

AÖF kayıt yenileme ne zaman? Kayıt yenileme süreci uzatıldı mı? Ders kayıtları nasıl yapılır?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri'ne kayıt ve kayıt yenileme süreleri uzatıldı. 2023-2024 AÖF akademik takviminde sınav tarihleri de detaylı bir şekilde belirtilmiştir. Peki AÖF kayıt yenileme tarihleri ne zaman ve ders kayıtları nasıl yenilenir?



İkinci üniversite kayıt ve kayıt yenileme tarihlerinin güncellenmiş olması sebebiyle öğrenciler arasında "AÖF kayıt yenileme işlemleri ne zaman sona eriyor?" sorusu merak edilmeye başladı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültesi tarafından yayımlanan son duyuruya göre AÖF ikinci üniversite kayıt ve kayıt yenileme 16 Ekim tarihinde sona erecek olan kayıt yenileme süresi uzatılmıştır. 

AÖF kayıt yenileme ne zamana kadar uzatıldı?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) kayıt yenileme süreci başlangıçta 2 Ekim tarihinde başlamış ve 16 Ekim'de sona erecekti. Ancak, üniversitenin son açıklamasına göre bu tarihlerde önemli bir değişiklik meydana geldi. Artık AÖF kayıt yenileme işlemleri 18 Ekim Çarşamba günü saat 22:00'ye kadar uzatılmıştır. Ayrıca, ikinci üniversite kayıt işlemleri de 18 Ekim tarihinde saat 17:00'ye kadar uzatılmıştır.

 AÖF kayıt yenileme ne zaman? Kayıt yenileme süreci uzatıldı mı? Ders kayıtları nasıl yapılır?

AÖF akademik takvim

AÖF akademik takvime göre, Güz Dönemi Ara Sınavı 09-10 Aralık 2023 tarihlerinde gerçekleşecektir. Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı ise 20-21 Ocak 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. 

Bahar Dönemi için ise Ara Sınav 20-21 Nisan 2024 tarihlerinde planlanmıştır. Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı ise 25-26 Mayıs 2024 tarihlerinde yapılacaktır.

 Yaz okulu başvuru ve kayıt işlemleri 1 Temmuz 2024 ile 5 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Yaz Okulu Sınavı ise 17 Ağustos 2024 tarihinde düzenlenecektir.

AÖF kayıt yenileme işlemi nasıl yapılır?

AÖF kayıt yenileme için  aof.anadolu.edu.tr adresinden Öğrenci Otomasyonu bağlantısını kullanmanız gerekecektir. Bu bağlantıdan  e-Devlet şifresi e-Devlet şifresi ya da öğrenci şifresi girmelisiniz. İkinci aşamada Ders Ekle-Sil İşlemleri butonunu kullanarak ders seçim işlemini yapmalısınız. Son aşamada ise seçilen dersleri onaylamalısınız. Onaylanmaması durumunda ders seçimi geçersiz sayılacaktır. Onaylanan dersler geçerli olacak. Son aşamada ödeme işlemi de yapılabilmektedir.

Dikey Geçiş Sınavı ek yerleştirme sonuçları açıklandı

DGS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

YÖK’ten açıklama: Üniversiteler online mı yüz yüz mi olacak? İşte online olacak üniversiteler...

Geri Dön