29 / 04 / 2024

Eski Turgutlu Devlet Hastanesi'nin yerine ortaokul yapılacak!

Eski Turgutlu Devlet Hastanesi'nin yerine ortaokul yapılacak!

Manisa Eski Turgutlu Devlet Hastanesi A Blok 'un yerinin Turgutlu Belediyesi 'ne devri ve bu alana yapılacak olan İmam Hatip Ortaokulu 'nun haberi vatandaşları sevindirdi.




Eski Turgutlu Devlet Hastanesi A Blok'un yerinin Turgutlu Belediyesi'ne devri ve bu alana yapılacak olan İmam Hatip Ortaokulu'nun haberi vatandaşları sevindirdi.


Turgutlu'ya gelen AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş İmam Hatip öğrencileri ve vatandaşlarla kararı paylaşarak sevinçlerine ortak oldu. Yurttaş ve Orhan yapılan konuşmaların ardından davetlilere lokma da dağıttı.


Eski Hastane önünde dökülen lokmayı Belediye Başkanı Serhat Orhan ile birlikte vatandaşlara dağıtan Yurttaş burada İmam Hatip öğrencileriyle de sohbet etti. Düzenlenen törene Kaymakam Nazmi Günlü, Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Belediye Başkanı Serhat Orhan, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Azman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, yöneticiler ve vatandaşlar katıldı.


Başkan Serhat Orhan yaptığı konuşmada; "Sayın Başbakanımızın geçtiğimiz günlerdeki Turgutlu ziyaretinde, konuyu kendisine iletmiştik. Yapılan girişimlerle birlikte ilk etapta buraya eski devlet hastanesi A blok alanına İmam Hatip Ortaokulu ve Kız Öğrenci Yurdu yapımı protokolü imza aşamasına gelmiştir, Turgutlu’muza hayırlı olsun. Bizim bir beklentimiz daha var, eski SSK hastanesinin olduğu alanı yine Turgutlu2ya ve Turgutlululara kazandırmak amacındayız. Bu alana da yer altına 2 katlı otopark yapıp hem Turgutlu şehir içi trafiğine katkıda bulunmak, üstüne ise yine burada olduğu gibi hayırseverlerimizin desteğiyle 24 veya 32 derslikli okul yaparak eğitime kazandırmak istiyoruz. Bu konuda da gerekli hukuki çalışmalar sürüyor. Biz on yıldır şunu söyledik, iktidarla aynı dili konuşan belediyenin farkını Turgutlululara gösteriyoruz. Bu hizmet de diğer hizmetler gibi, bunlardan biridir." dedi.


Ardından söz alan Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş ise; "Turgutlu'ya bölgenin en önemli hastanelerinden biri olan 300 yataklı devlet hastanesini kazandırdıktan sonra bu alan boş kaldı. Buradaki vatandaşlarımız olsun, mahalle esnafımız olsun gerek mahalle muhtarımız olsun hastanenin buradan ayrılmasına elbette üzüldüler. Bizlerden buranın atıl olarak bırakmayın talepleri olmuştu. Uzun süredir yaptığımız girişimler sonucunu verdi ve bu alana İmam Hatip Ortaokulu ve Kız Öğrenci Yurdu yapılması için gerekli görüşmeler olumlu şekilde yapıldı. İnşallah en kısa zamanda temelleri de atılacak. Alan içerisinde kullanılabilirliği ölçüldükten sonra depreme dayanıklı binalar kalacak, ve yeni özel bir projeyle bir bina yapılacak. Emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum" şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından vatandaşlarla sohbet eden Milletvekili Yurttaş ve Belediye Başkanı Orhan davetlilere lokma dağıttı.



Tünaydın



Geri Dön