28 / 04 / 2024

Kocaeli Devlet Hastanesi'nin yeni binasının temeli 25 Ocak'ta atılacak!

Kocaeli Devlet Hastanesi'nin yeni binasının temeli 25 Ocak'ta atılacak!

Kocaeli Devlet Hastanesi'nin 58 milyona yapılacak olan 6 katlı yeni binasının temelleri cumartesi günü Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın katılımı ile atılacak...




Kocaeli Devlet Hastanesi'nin 58 milyona yapılacak olan 6 katlı yeni binasının temelleri cumartesi günü Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın katılımı ile atılacak 


 Kocaeli Devlet Hastanesi'nin yeni 320 yataklı binası  TOKİ  tarafından yapılacak. 7 Kasım yapılan ihalenin sonuçlanmasının ardından ihaleyi alan Elran ve Tema İnşaat ortaklığı ile 58 bin 540 bin liraya sözleşme imzalandı. Cumartesi günü ise Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın katılımı ile hastanenin temel atma töreni yapılacak. 


SÖZLEŞME YAPILDI 

1999 depreminden sonra hasar gören ve acil servisi hala prefabrik yapı olan Kocaeli Devlet Hastanesi nihayet yeni binasına kavuşuyor. 

Birimleri farklı yerde olan, hasta ve çalışanlar için büyük sıkıntıya neden olan Devlet Hastanesi için 7 Kasım'da yapılan ihalesinin ardmHastanenin İnşaatı Orman İşletme'nin lojmanlarının yıkıldığı alanda cumartesi günü temel atma töreni ile başlayacak. 

dan ihaleyi alan firma ile geçtiğimiz hafta sözleşme imzalandı. Elran ve Tema İnşaat firmalarının ortaklığı ile 50 milyon 540 bin liralık sözleşmenin imzalanması ile temel atma töreni hazırlıkları başladı. 


320 YATAKLI OLACAK 

Kocaeli Devlet Hastanesi'nin yeni binası için Orman İşletme Müdürlüğü ile yapılan protokol sonucu hastanenin yanında bulunan lojmanlar yıkıldı ve müdürlüğe Büyükşehir Belediyesi yeni lojmanlar yaptı. Lojmanların yapımının bitmesinin ardından mevcut lojmanlar yıkıldı ve çalışmalar hızlandı. Toplam 42 bin metrekare alan üzerinde yapılacak olan yeni hastane 6 katlı olacak. Yoğun bakım üniteleri ve acil servis dışında 320 yatağı olacak yeni hastanede bin 500 metrekarelik acil servis de yer alacak. 40 yoğun bakım ünitesinin olacağı hastanede bin 200 personelin çalışması bekleniyor. 


ESKİ YER MEYDAN YAPILACAK 

Yaklaşık 2 yıl sürecek inşaat çalışmalarının ardından tüm devlet hastanesi yeni yapılan 6 katlı hastane binasına taşınacak. İnşaat sırasında şu anda poliklinik ve başhekimlik binası olarak hizmet veren bina da yıkılacak. İnşaatın bitmesinin ardından Onkoloji Hastanesi dışında tüm birimler yıkılacak. Büyükşehir Belediyesi binaların yıkılmasının ardından oluşan alanda bin 200 araçlık otopark yapacak. Otoparkın üstü ise meydan olarak düzenlenecek. 


B BLOK A BLOK'A TAŞINIYOR

 Temel atma törenin ardından hemen başlayacak inşaat çalışmaları için devlet hastanesinde hummalı bir çalışma başlatıldı. Yıkılacak olan poliklinik ve başhekimlik binası tamamen boşaltılarak A Blok'a taşınacak. A Blok'un bodrum katında şu anda röntgen bölümü için son hazırlıklar yapılırken, birinci ve ikinci katma poliklinikler alınacak. İdari birimler, hastane yöneticisi ve başhekimlik birimleri ise A Blok'ta bulunan konferans salonuna alınacak. Konferans salonu geçici olarak bölmelere ayrılacak. 

Kocaeli Devlet Hastanesi'nin yeni binası inşaatı sırasında yıkılacak olan B Blok'un boşaltılması için A Blok'ta hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. 


Demokrat Kocaeli 


Geri Dön